Marina Guldemond

"Voor mij is het grootste voordeel de afwisseling en diversiteit van zowel de opdrachten als de opdrachtgevers"

Wij vroegen een aantal van onze Direct Team Assistants naar hun ervaringen als Direct Team Assistant, waarom zij destijds hebben gekozen om als Direct Team Assistant aan de slag te gaan en wat de functie voor hen zo bijzonder maakt. Ben jij benieuwd? Lees hieronder het verhaal van Direct Team Marina Guldemond

Hoe lang ben je al werkzaam bij het Direct Team van Secretary Plus?
Inmiddels werk ik al ruim zeven jaar – vanaf maart 2015 – als Direct Team Assistant voor Secretary Plus. In die zeven jaar heb ik in totaal tien verschillende opdrachten gehad, met redelijk lange looptijden. Bij twee van deze opdrachten was ik ‘coach on the job’.

Wat maakt het Direct Team uniek?
Het unique selling point van het Direct Team zit voor mij in het bieden van een snelle oplossing door de inzet van heel ervaren assistants die razendsnel kunnen schakelen en aan één woord genoeg hebben om bij een opdrachtgever in te springen. Daarnaast zien ‘vreemde ogen’ vaak ook meer dan medewerkers die er al jaren zitten. Denk hierbij aan processen die efficiënter kunnen. Door de wisselende opdrachten zijn veel assistants vaak ook thuis in de verschillende programma’s en kunnen ze collega’s vaak voorzien van handige tips & tricks. Daarnaast is de persoonlijke benadering van de contactpersonen binnen Secretary Plus uniek. Ze bieden je altijd een luisterend oor en zijn je back-up in alle situaties.

Wat vind jij het grootste voordeel van Direct Team t.o.v. werknemer in vaste dienst?
Voor mij is het grootste voordeel de afwisseling en diversiteit van zowel de opdrachten als de opdrachtgevers. Het ene moment werk je bij een expertisecentrum voor autistische jongeren, het volgende moment loop je in je mantelpak op de Zuidas in Amsterdam. Van de zorg naar de commerciële wereld. Ik vind het heerlijk om niet te weten waar ik over een paar maanden werkzaam zal zijn. Veel opdrachtgevers zijn ook erg dankbaar dat je er bent en dat je ze op wat voor manier dan ook uit de brand helpt. Er wordt regelmatig gevraagd of je met een frisse blik naar de organisatie/het secretariaat kan kijken en kunt aangeven wat er eventueel beter zou kunnen. Vaak word je ook snel in vertrouwen genomen over bepaalde zaken, juist omdat je interim bent. Over het algemeen dus erg veel waardering voor hetgeen wat je voor ze doet.

Waarom zou jij Assistants aanraden zich aan te sluiten bij het Direct Team?
Omdat het een super afwisselende baan is met behoorlijk veel vrijheid in de manier waarop je het aanpakt. Je ontmoet enorm veel nieuwe, vaak inspirerende mensen en als een opdracht een keer minder leuk is (of de mensen met wie je moet werken) dan weet je ook dat er weer een eind aan komt. Voor jonge collega’s is het bij uitstek de manier om ervaring op te doen en uit te vinden welke branche je wel of niet ligt, alvorens je eventueel besluit toch ergens vast in dienst te treden. Je leert vanzelf met allerlei verschillende systemen en programma’s te werken en blijft op die manier altijd bij. Daarnaast krijg je diverse opleidingen aangeboden door Secretary Plus om ervoor te zorgen dat je up-to-date blijft. De gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto zijn natuurlijk ook fijn!

Wil jij ook werken als Direct Team Assistant? Solliciteer dan hier