Plus Insights

De belangrijkste competenties voor een Direct Team assistant volgens Maartje

Al sinds Maartje Verrijt (27) bekend is met het Direct Team van Secretary Plus, wil ze in dit team komen werken. Na het afronden van haar studie Managementassistent, is ze het werkveld ingedoken om werkervaring op te doen. Nu, een aantal jaar later woont ze in een klein dorpje in de buurt van Eindhoven met haar twee katers én versterkt ze sinds kort het Direct Team. Momenteel werkt ze aan haar eerste opdracht bij een zorginstelling in Den Bosch. Wij zijn heel benieuwd, komt het in de buurt bij haar verwachtingen?

Hoe was jouw start bij Secretary Plus?

"Na het invullen van het sollicitatieformulier op de website, werd ik een week later opgebeld. Dit eerste gesprek was gelijk heel erg leuk. Ik voelde meteen oprechte interesse en ook in mij als persoon. Daarna hebben we een digitale kennismaking gepland en dit was eveneens gezellig, warm en professioneel. Er werd mij gelijk duidelijk dat Secretary Plus echt oog voor mij heeft. Vanaf moment één was er heel veel begeleiding en er was een onboardingsdag. Op die manier kreeg ik gelijk veel informatie over de functie, Secretary Plus én veel tips om me voor te bereiden op mijn eerste opdracht. Er wordt echt gedacht aan de kleine dingetjes om je zo snel mogelijk welkom te laten voelen. En dat is helemaal gelukt!"

Zo kon jij met een gerust gevoel starten op eerste dag bij jouw opdrachtgever.

"Ja, het was zo fijn dat ik me niet druk hoefde te maken om alle randzaken. Zo kon ik me volledig richten op de organisatie om deze zo snel mogelijk te leren kennen. Zo’n eerste keer starten is wel hectisch. Je komt natuurlijk extern binnen bij een bedrijf omdat er nood aan de man is. Ik moest de organisatie, de mensen én het systeem – die erg achterliep - zo snel mogelijk leren kennen. Gelukkig was Secretary Plus er ook op deze momenten voor mij en heeft me hiermee geholpen."

Je wordt echt met open armen ontvangen

Wat zou je bij de eerstvolgende opdracht anders aanpakken?

"Ik zou sneller contact zoeken met de mensen binnen de organisatie. Ik ben van nature iemand die de kat uit de boom kijkt en eerst alles wil aanvoelen. Dit kan terughoudend overkomen, en dat is in deze functie zeker niet handig. Mijn nieuwe collega’s moeten mij juist meteen weten te vinden. Dus de volgende keer wil ik mezelf sneller zichtbaar maken om zo snel mogelijk volledig te kunnen meedraaien. Dus dan wil ik gelijk koffie- of lunchafspraakjes gaan inplannen met collega’s."

Komen jouw verwachtingen overeen met de werkelijkheid?

"Hoe het binnen Secretary Plus gaat, zeker! Maar als ik kijk naar het werk wat ik zou gaan doen, en hoe zoiets zou verlopen, had ik wel een bepaalde verwachting. Als Direct Team assistant word je natuurlijk gedetacheerd bij verschillende nieuwe opdrachtgevers. Mijn verwachting was ik heel erg mijn best moest doen om te integreren in een nieuwe organisatie. En dat mijn tijdelijke collega’s zouden denken: ach ze is extern en ze blijft maar eventjes. Maar dat heb ik totaal niet zo ervaren! Je wordt echt zo met open armen ontvangen vanuit de organisatie. Ze zijn zo blij dat ik er ben om te helpen. Dat vond ik heel bijzonder en fijn."

Welke competenties zijn belangrijk in jouw functie?

"Je aanpassingsvermogen moet groot zijn. Je krijgt niet zoals normaal een lange inwerkperiode. Het is ook belangrijk dat je mensen en situaties goed kunt aanvoelen. Je moet kunnen zien hoe de verhoudingen binnen een organisatie zijn, en belangrijk ook hoe je hierop kunt inspelen. En toch ook wel echt ervaring; je moet weten hoe dingen werken. Zorg ook voor jezelf dat je weet hoe jij het fijnste werkt, want dat kun je binnen elke opdracht weer implementeren."

Gerelateerde Plus Insights

Marc Lammers over het bundelen van de krachten van generaties

Lees artikel

Samenwerken bij dezelfde opdrachtgever. Hoe was dat voor Annette en Daphne?

Lees artikel