Plus Insights

Samenwerken bij dezelfde opdrachtgever. Hoe was dat voor Annette en Daphne?

In het Direct Team werk je als assistant aan interim opdrachten. Het team bestaat inmiddels uit meer dan 150 ambitieuze assistants. Het kan voorkomen dat je aan de slag gaat bij een opdrachtgever met een collega-assistant van Secretary Plus. Dit was het geval bij Annette Oostermeijer (55) en Daphne Klaassen (33). We vroegen hen alles over hun opdracht, de kracht van Direct Team assistants en hun toekomst.

Vertel! Wie zijn jullie en waarvan kennen jullie elkaar?

Daphne: “Ik ben Daphne en moeder van twee dochters. Ik werk bijna zes jaar, in verschillende functies, voor Secretary Plus en heb inmiddels twaalf opdrachten erop zitten.

Als assistant in het Direct Team wordt er veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen van ons verwacht. Toch vind ik ons werk goed te combineren met jonge kids! Er wordt samen goed gekeken wat haalbaar is voor je op dat moment."

Annette: “Mijn naam is Annette en ik woon in Veenendaal. Ik ben meer dan twaalf jaar bij een internationale organisatie werkzaam geweest, en zowel daarvoor als daarna nog andere werkervaringen opgedaan. Inmiddels werk ik nu ruim vijf jaar als Direct Team assistant; dat bevalt me onwijs goed! Daphne en ik werkten eerder dit jaar samen bij dezelfde opdrachtgever. Ik werkte als directiesecretaresse en Daphne als assistant business support.”

Daphne: “We kenden elkaar al wel voordat we beide gedetacheerd werden bij deze opdrachtgever, een groot advies- en ingenieursbureau. We zaten dus niet op dezelfde afdeling, maar hebben elkaar wel regelmatig gesproken tijdens de opdracht. Voornamelijk voor het maken van afspraken. We hebben elkaar alleen niet veel live gezien, omdat we veel vanuit huis werkten. Maar op mijn eerste dag – toen werkte Annette er al – moest ik een afspraak plannen met de CEO en had ik meteen contact met Annette. We waren aan het videobellen via Teams toen bleek dat we allebei op dezelfde locatie aan het werk waren! Natuurlijk gelijk de laptop dichtgeklapt en zijn we samen koffie gaan drinken.”

Op welk bereikt resultaat binnen de opdracht zijn jullie trots?

Annette: “Ik ben trots op de jaarplanning waaraan ik gewerkt heb. Toen ik net begon, werd ik hiervoor gevraagd en dat is natuurlijk supertof. Heel leuk dat je dan de vrijheid krijgt om dit helemaal uit te gaan voeren en te regelen. En, dat dit natuurlijk ook daadwerkelijk gebruikt wordt! Ik vind het gewoon heel leuk om dit te doen en heb deze kans dan ook met beide handen aangegrepen! Ook werd ik voor de volgende jaarplanning opnieuw gevraagd om aan te haken. Dat was een groot compliment voor mij. Daarnaast ben ik er trots op dat ik binnen de organisatie als toegankelijk werd gezien. Maar ook vrolijk achter je bureau zitten om je werk te kunnen doen, is voor mij heel belangrijk!”

Daphne: “Mijn opdracht heb ik overgenomen van een young interim professional van Secretary Plus, waardoor de werkzaamheden beneden mijn niveau lagen. Ik ben trots op het feit dat ik werk naar mijzelf ben gaan toetrekken en het interessant en uitdagend voor mezelf heb gemaakt. Natuurlijk had dit niet gekund zonder de support van de organisatie. Heel mooi vind ik dat ze dit hebben toegelaten en dat ze zagen dat ik het kan. De vrijheid die ik kreeg bij de opdrachtgever om mezelf verder te ontwikkelen, is een mooi gegeven.”

Wat is de kracht van een Direct Team assistant?

Annette: “Onze kracht is dat wij als Direct Team assistants echt flexibel zijn. We kunnen dingen heel snel oppakken, dan doorpakken en weer loslaten. De opdracht die je krijgt toegewezen willen we ook echt zo goed mogelijk invullen door scherp te zijn en te ontzorgen op de best mogelijke manier. Daarnaast denk ik dat wij van nature geïnteresseerd zijn in mensen en het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Daphne: “Dat vind ik ook. We kunnen daarnaast gewoon veel ballen hooghouden. Maar ook goed werken met anderen, want samen moet je het doen. En als ik het specifiek heb over de kracht van Annette, dan is dat toch dat ze haar werk altijd netjes tot in de puntjes uitvoert. En dat, wanneer je samenwerkt met haar, je altijd heel veel achtergrondinformatie krijgt.”

Annette: “Wat leuk om te horen. Dat vind ik inderdaad ook belangrijk en zo weten mensen beter waarmee je bezig bent. Jouw kracht is zeker jouw enthousiasme, die is zelfs aanstekelijk!”

Hoe zien jullie de toekomst voor je?

Annette: “Ik zit onwijs goed op mijn plek in het Direct Team. Het werken aan verschillende opdrachten bij diverse opdrachtgevers houd je scherp. Natuurlijk heb je het bij de ene opdracht het perfect naar je zin en ligt een andere opdracht je wat minder. Maar ik vind dat wij als Direct Team assistants áltijd ons optimale best doen. Dat is gewoon zo. Wij zijn praktisch ingesteld. Als er iets gedaan moet worden, dan zet je je daarvoor in.”

Daphne: “Helemaal mee eens! Wat zo leuk is aan onze functie is dat je gewoon elke keer weer opnieuw kunt beginnen. Bij iedere opdracht begin je weer met frisse moed! Wel wil ik graag wat meer de medische kant ontdekken, zoals opdrachten bij zorginstellingen en ziekenhuizen. Samen met Secretary Plus zijn we de mogelijkheden aan het ontdekken om een opleiding te volgen tot medisch secretaresse. Dat is mijn doel voor de toekomst, en heel fijn dat deze mogelijkheden en kansen er zijn.”

Annette: “Superleuk dat je dat gaat doen. En ik beaam helemaal wat je zegt: er is echt veel mogelijk binnen Secretary Plus. Als ik naar mijzelf kijk, dan zou ik het nog heel tof vinden om bij een sportorganisatie een opdracht te mogen doen. Dat lijkt mij echt geweldig. Maar alle opdrachten die ik tot nu toe heb gedaan, vond ik een feestje!”

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt over hoe het is om te werken als Direct Team assistant? Of wil je graag ons aanbod aan vacatures bekijken, klik dan op de linkjes! 

Gerelateerde Plus Insights

Meet Lotte: De matchmaker van Groningen

Lees artikel

Het verhaal van Silvia: 32 jaar toewijding

Lees artikel