Plus Insights

Manuela over haar allerleukste opdracht bij Secretary Plus!

Manuela Westerholt (39) is geboren en getogen Rotterdamse en moeder van twee kinderen. Al meer dan veertien jaar werkt ze bij Secretary Plus in het Direct Team, wat haar nog steeds ontzettend goed bevalt. Omdat ze in het Direct Team voor verschillende opdrachtgevers werkt, kun je je vast voorstellen dat Manuela heel wat ervaringen en opdrachten erop heeft zitten. Als we dus iemand moeten vragen naar haar leukste opdracht, dan is het Manuela wel! Zo gezegd, zo gedaan ;).

Wat wilde jij als klein kind later worden?

Lachend: “Ik wilde altijd al secretaresse worden! Vanaf jongs af aan leek het mij al fantastisch en was ik al druk aan het typen op een ouderwets typemachine. Daarna heb ik de opleiding tot managementassistent gevolgd en nu jaren later zit ik nog steeds in het vak. Veertien jaar geleden koos ik voor het Direct Team omdat het een ontzettend afwisselende en uitdagende functie is. Je werkt voor diverse opdrachtgevers aan verschillende opdrachten. Elke keer kom je weer in een nieuwe omgeving met nieuwe collega’s. Wanneer je begint bij een nieuwe opdrachtgever, moet je binnen een paar dagen het bedrijf zo goed mogelijk leren kennen en weten wat je moet doen. Als Direct Team assistant is dat ook onze kracht: ons aanpassingsvermogen. Je wil natuurlijk jouw functie zo goed mogelijk uitvoeren. Maar eigenlijk nog wel meer dan dat. Ik wil mijn kennis en ervaring uit vorige opdrachten meenemen en delen. Het is voor mij geven en nemen. Leren van anderen en vice versa.”

Het is een opdracht naar mijn hart!

Wat was jouw leukste opdracht uit al deze jaren?

“Ik weet zeker welke opdracht ik het leukst vind, maar ik wil ook benadrukken dat er nooit een opdracht was die ik niet zo leuk vond. Natuurlijk ligt de ene opdracht je beter dan de ander, maar van elke opdracht kreeg ik energie. Daarnaast leer je overal van. Dat vind ik het leuke aan dit werk. Je blijft altijd fris en scherp. Maar de opdracht die tot nu toe met kop en schouders erboven uitsteekt, is toch wel mijn huidige opdracht als executive assistant bij Convergence. TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC bundelen hun krachten in de convergentie om tot nieuwe perspectieven en oplossingen te komen. In onderzoek en onderwijs zetten wij ons in om maatschappelijke uitdagingen zoals onder andere klimaatverandering, duurzaamheid, druk op het zorgstelsel, verstedelijking en digitalisering aan te pakken. In mijn functie ondersteun ik mijn teamleden: de directeur, de secretaris en de communicatiemedewerker.”

Wat maakt het dat deze opdracht jou zo goed ligt?

“Allereerst omdat Convergence onder andere samenwerkt met de gemeente Rotterdam aan de toekomst. Hier komen zoveel sociale aspecten bij kijken. Het voelt zo close to home, een opdracht naar mijn hart. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden als executive assistant, pak ik ook andere taken op. Denk aan het organiseren van evenementen om grote partijen samen te brengen. Daarnaast heb ik nooit eerder bij een onderwijsinstelling gewerkt, maar veelal bij commerciële bedrijven. Alhoewel ik dit altijd interessant heb gevonden, merk ik dat deze opdracht mij erg goed ligt. Je werkt echt met mensen en voor mensen aan de toekomst. Dat is wel een verschil. Maar ook de afwisseling in deze opdracht is fijn. Ik werk op verschillende locaties en zo zie je iedere keer andere en soms nieuwe collega’s. Het is heel tof dat ik mag samenwerken met veel verschillende mensen. Denk aan wetenschappers, artsen, docenten en andere assistants. Ja, ik kan wel zeggen dat ik me hier thuis voel. Ik ben Secretary Plus dan ook erg dankbaar voor de fijne begeleiding en samenwerking.”

Gerelateerde Plus Insights

Marc Lammers over het bundelen van de krachten van generaties

Lees artikel

Samenwerken bij dezelfde opdrachtgever. Hoe was dat voor Annette en Daphne?

Lees artikel