Plus Insights

Sharmen over haar droombaan als Direct Team assistant

Direct Team assistant, buddy én ambassadeur. You name it en Sharmen Mijnals (49) is het! Als er iemand is waar de functie als Direct Team assistant voor bedacht is, dan is het Sharmen wel. Meer dan twintig jaar was ze werkzaam bij ABN Amro in diverse supportfuncties, maar sinds dit jaar versterkt ze met veel enthousiasme ons Direct Team. Omdat de functie voor haar zo natuurlijk voelt, vindt ze het lastig om te zeggen wat het maakt dat ze het zo leuk vindt. Maar dat gaan we toch proberen ;).

Vertel Sharmen, wat maakt je zo gelukkig met jouw rol als Direct Team assistant?

“Het zit ‘m echt in de afwisseling. Ik merkte in mijn vorige baan bij de bank, dat ik elke twee jaar van functie wilde veranderen. Dus ja, elke twee jaar slaat er bij mij een bepaalde verveling toe en moet ik wat anders doen. Het Direct Team sluit dus echt perfect aan op mijn ambities. Je behoud de afwisseling, en in korte periode leer je ook veel verschillende mensen kennen. Het houdt het spannend, je weet niet waar je over een aantal maanden werkt. Hierbij vind ik het ook fijn dat ik een organisatie in nood kan helpen. Heerlijk is het als ik ervoor zorg dat alles weer netjes op de rit is als ik een opdracht heb afgerond. Ik voel me echt een super woman; ik kom binnenvliegen, help een organisatie uit de brand en dan op naar de volgende. Het is gewoon ontzettend leuk om te doen en ik ben dan ook erg trots op mijn functie. Je kunt dus wel zeggen dat ik een ‘roze-kloppend-Secretary-Plus-hart’ heb!”

Hoe blend jij zo snel mogelijk in een nieuwe organisatie?

“Informatie vergaren en observeren is het állerbelangrijkst. Wat is het voor soort organisatie? Welke vraag moet ik vervullen? Met wie werk ik samen? Dat soort dingen. De meeste uitdaging zit ‘m natuurlijk in de nieuwigheid van de organisatie. Daarom ga ik gelijk kennismaken met alle stakeholders. En stel ik vragen. Héél veel vragen. En dan niet via een mailtje of een belletje, maar ik ga persoonlijk langs. Het is toch ook fijn om gelijk een gezicht te hebben bij een naam? Superleuk om zoveel mensen te leren kennen en informatie op te doen. Je wordt er alleen maar rijker van!”

Heerlijk is het als ik ervoor zorg dat alles weer netjes op rit is


Naast jouw werk, ben je ook nog eens een Direct Team buddy én ambassadeur.

"Ja, ik zeg zelf altijd dat ik ambassadeur ben! Ik wil namelijk graag een voorbeeld zijn voor andere Direct Team assistants of voor mensen die twijfelen om dit werk ook te gaan doen. Het geluk dat ik voel door dit werk te doen, straal ik ook uit en wil ik overbrengen naar buiten toe. Ook ben ik dus een buddy voor drie recent gestarte collega’s. Ik ben hun sparringspartner en ik wil graag mijn kennis met hen delen. Dus ik ben er voor hen op werkinhoudelijk vlak, maar ook voor privézaken waar ze tegenaan lopen. Dit gaat mij super natuurlijk af en ik vind het fijn om anderen te kunnen helpen. Tegen andere Direct Team assistants wil ik graag zeggen dat je dichtbij jezelf moet blijven, en zorg dat je veel vragen blijft stellen. Je bent immers nooit te oud om te leren."

Gerelateerde Plus Insights

Meet Lotte: De matchmaker van Groningen

Lees artikel

Het verhaal van Silvia: 32 jaar toewijding

Lees artikel