Laurèl Hendriks

Direct Team Assistant

Wij vroegen een aantal van onze Direct Team Assistants naar hun ervaringen als Direct Team Assistant, waarom zij destijds hebben gekozen om als Direct Team Assistant aan de slag te gaan en wat de functie voor hen zo bijzonder maakt. Ben jij benieuwd? Lees hieronder het verhaal van Direct Team Assistant Laurèl Hendriks.

Hoelang ben je al werkzaam bij het Direct Team van Secretary Plus?
Vanaf oktober 2017 werk ik voor het Direct Team. Ik werkte daarvoor als Virtual Assistant en kwam destijds in aanraking met Secretary Plus.

Waarom heb je voor het Direct Team gekozen?

Als Virtual Assistant had ik net als nu in het Direct Team veel afwisseling. Ik miste alleen wel eens wat diepgang en die heb ik in mijn werk binnen het Direct Team gevonden. Ik zou nu nog niet genoeg uitdaging hebben in een vaste aanstelling. Het Direct Team biedt die uitdaging wel; bij iedere nieuwe opdracht zijn er nieuwe dingen waarin ik me kan vastbijten om in korte tijd de zaken bij de opdrachtgever weer op de rit te krijgen.

Wat maakt het Direct Team uniek?
Het afwisselende werk en het niet weten waar je volgende opdracht is en voor wie. Iedere opdracht is immers weer zó anders.

Maak je wel eens iets mee als Direct Team Assistant wat je niet als werknemer zou meemaken?
Het grote verschil als Direct Team is dat je vaak weinig tot geen inwerkperiode hebt. Men weet dat je proactief bent en je zult zelf assertief moeten zijn en vragen moeten stellen wanneer je die hebt. Wanneer je als werknemer in dienst komt, is dat natuurlijk wel anders. 

Welke waarde voegt het Direct Team volgens jou toe aan de opdrachtgevers die gebruik maken van het Direct Team?
Het Direct Team is enorm waardevol voor opdrachtgevers en dat is te merken aan de opluchting bij een opdrachtgever, zodra je bent gestart. Een Direct Team Assistant is proactief ingesteld en men is soms zelfs verbaasd wanneer je bijvoorbeeld vraagt om werk.

Waarom zou jij een organisatie aanraden gebruik te gaan maken van het Direct Team?
De service die Secretary Plus biedt, is geweldig en zo snel! Daarnaast zijn Direct Team Assistants over het algemeen erg ervaren en denken ze net even anders, misschien wat pro-actiever, dan andere management ondersteuners.  

Waarom zou jij Assistants van Nederland aanraden het Direct Team te komen versterken? 
Het Direct Team biedt assistants de mogelijkheid om op veel verschillende vlakken ervaring op te doen. Omdat ieder bedrijf weer anders werkt, leer je in korte tijd enorm veel. De opgedane ervaring neem je mee en kun je vaak op een volgende opdracht ook weer toepassen.

Wat wens jij het Direct Team en Secretary Plus toe?
Groei en een gezond verloop van opdrachten voor iedere Direct Team Assistant.

Benieuwd naar de verhalen van andere Direct Team Assistants? Lees de andere verhalen.