Chalina Widurski

Direct Team Assistant

Wij vroegen een aantal van onze Direct Team Assistants naar hun ervaringen als Direct Team Assistant, waarom zij destijds hebben gekozen om als Direct Team Assistant aan de slag te gaan en wat de functie voor hen zo bijzonder maakt. Ben jij benieuwd? Lees hieronder het verhaal van Direct Team Assistant Chalina Widurski.

Hoelang ben je al werkzaam bij het Direct Team van Secretary Plus?
Ik werk nu in totaal twee jaar als Direct Team Assistant bij Secretary Plus, maar heb tussendoor een aantal jaar ergens anders gewerkt.

Waarom heb je voor het Direct Team gekozen?
Zeven jaar geleden heb ik ook een jaar als Direct Team Assistant gewerkt. Daarvoor heb ik zeven jaar als beroepsmilitair gewerkt bij de geneeskundige dienst en ben vervolgens door meerdere reorganisaties bij verschillende werkgevers in het vak van Management Assistant gerold. Tijdens één van die reorganisaties kwam ik in contact met een dame van Secretary Plus die mij enthousiasmeerde over de functie van Direct Team Assistant. Daar ben ik destijds niet op ingegaan, maar later ben ik - na weer een nieuwe reorganisatie - toch op gesprek gegaan bij Secretary Plus en in dienst gekomen bij het Direct Team. Toen ik na een jaar de kans kreeg om dichterbij huis te werken, heb ik daarvoor gekozen. En nu ben ik weer terug! Secretary Plus is een erg leuke werkgever met hele fijne collega’s op de kantoren. Er is echt een saamhorigheid, ondanks dat je als Direct Team Assistant niet dagelijks op een kantoor aanwezig bent.

Wat maakt het Direct Team uniek?
De diversiteit aan opdrachten en mogelijkheden maken het Direct Team uniek. Zo kom je bij super unieke organisaties te werken en kun je legaal jobhoppen. Dit geeft je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Heb je wel eens iets meegemaakt als Direct Team Assistant wat je niet zou meemaken als werknemer?
Men neemt je heel snel in vertrouwen en je wordt serieus genomen omdat je objectief bent. Daarnaast maakt je professionaliteit je een makkelijke sparringpartner. Je bent immers een buitenstaander en je wordt gehoord om je expertise. Daarin ben je echt een meerwaarde. Een minpuntje vind ik dat er door de organisatie waar je op dat moment werkzaam bent, minder in je wordt geïnvesteerd, omdat je vaak maar tijdelijk bent. Gelukkig maken de training- en opleidingsmogelijkheden bij Secretary Plus, dit meer dan goed!

Welke waarde voegt het Direct Team volgens jou toe aan de opdrachtgevers die gebruik maken van het Direct Team?
Wij als Direct Team Assistant zijn echt een toegevoegde waarde: je bent een stukje zekerheid in een vaak onrustige tijd. De opdrachtgever weet wat hij aan ons heeft. We zijn een vrolijke verschijning, durven aanwezig te zijn en weten waar we het over hebben. Daarnaast zijn Direct Team Assistants vaak makkelijk in de omgang met anderen, heel flexibel en aarden we eigenlijk overal wel. 

Waarom zou jij een organisatie aanraden gebruik te gaan maken van het Direct Team?
Om de snelheid waarmee geschakeld kan worden. Als een opdrachtgever belt, kan er vaak dezelfde week nog iemand starten. Het bedrijf heeft daarbij vaak zelfs een keuze tussen verschillende Assistants, er is vaak voor ieder niveau wel iemand beschikbaar.

Waarom zou jij Assistants van Nederland aanraden het Direct Team te komen versterken? 
Je hebt de zekerheid van een vast contract en kunt tegelijkertijd legaal jobhoppen. Zo kun je in verschillende keukens kijken en kom je op bijzondere plekken! Secretary Plus is een hele leuke en fijne werkgever, waarbij ontplooiing hoog in het vaandel staat.

Wat wens jij het Direct Team en Secretary Plus toe?
Dat het Direct Team nog groter wordt! We zijn de laatste tijd mooi gegroeid! We zijn nu al de nummer één op het gebied van Assistants en ik wens Secretary Plus en het Direct Team nog meer naamsbekendheid toe.

Benieuwd naar de verhalen van andere Direct Team Assistants? Lees de andere verhalen.