Britt Koelman

Direct Team Assistant

Wij vroegen een aantal van onze Direct Team Assistants naar hun ervaringen als Direct Team Assistant, waarom zij destijds hebben gekozen om als Direct Team Assistant aan de slag te gaan en wat de functie voor hen zo bijzonder maakt. Ben jij benieuwd? Lees hieronder het verhaal van Direct Team Assistant Britt Koelman.

Britt zit momenteel alweer bijna een half jaar bij haar opdracht voor Brandweer Schiphol. Dat is wel totaal iets anders dan wat ze gewend is, want ze komt namelijk uit de hotellerie. Over een kleine vier weken eindigt haar opdracht voor Brandweer Schiphol en gaat ze door naar een volgende opdracht.

Hoelang ben je al werkzaam bij het Direct Team van Secretary Plus?
Ik ben sinds maart 2018 in dienst bij het Direct Team en kon direct starten bij de Brandweer Schiphol. Ik vond het wel heel fijn dat ik direct een opdracht had, zodra ik meteen aan de slag kon.

Waarom heb je voor het Direct Team gekozen?
Juist omdat ik op deze manier voor verschillende opdrachtgevers kan werken, in verschillende functie, zonder dat dit later als 'jobhoppen' wordt gezien. 

Wat maakt het Direct Team uniek?
Goeie vraag. Ik denk de snelheid en flexibiliteit. Ik ben nu net een half jaar bezig en heb nog maar één opdracht gehad. Dat geeft natuurlijk niet echt een Direct Team-gevoel, maar de snelheid waarmee het allemaal ging, des te meer: ik kon op maandag op gesprek en op dinsdag meteen aan de slag. Ik was net terug van een verblijf van vier maanden in Barcelona en ik kreeg de vraag of ik eerder wilde starten. Het voelde goed om flexibel te kunnen zijn en ook om weer te beginnen!

Heb je wel eens iets meegemaakt als Direct Team Assistant wat je niet zou meemaken als werknemer?
Tot nu toe eigenlijk niet. Ik zit op een opdracht waar ik ruimte heb om ook andere werkzaamheden naar mij toe te trekken. Sommige collega's zijn verrast als ik aangeef hen te kunnen ondersteunen bij werkzaamheden, maar ik probeer daar echt onze meerwaarde te laten zien als Direct Team Assistant en de toegevoegde waarde van management ondersteuning.

Welke waarde voegt het Direct Team volgens jou toe aan de opdrachtgevers die gebruik maken van het Direct Team?
Als Direct Team Assistant kun je heel snel schakelen. De opdrachtgever krijgt met een Direct Team Assistant iemand met een heleboel ervaring die de dingen snel kan oppakken en oplossen.

Waarom zou jij een organisatie aanraden gebruik te gaan maken van het Direct Team?
Tijdsbesparing; als je zelf een sollicitatieprocedure moet opstarten voor een tijdelijke functie, dan kost dit erg veel tijd en brengt het onnodig veel rompslomp mee. Met een Direct Team Assistant zijn de lijnen duidelijk uitgezet en heb je misschien morgen al wel invulling voor je vacature.

Waarom zou jij Assistants van Nederland aanraden het Direct Team te komen versterken? 
Als je van afwisseling houdt en wilt kijken wat de mogelijkheden zijn in de arbeidsmarkt dan is dit een unieke kans om voor verschillende opdrachtgevers te werken. En dat zijn hele toffe opdrachtgevers!

Wat wens jij het Direct Team en Secretary Plus toe?
Nog heel veel groei, meer assistants en meer opdrachtgevers maar met dit team komen die toch bijna als vanzelf.

Benieuwd naar de verhalen van andere Direct Team Assistants? Lees de andere verhalen.