Annelies van Rijn

Direct Team Assistant

Wij vroegen een aantal van onze Direct Team Assistants naar hun ervaringen als Direct Team Assistant, waarom zij destijds hebben gekozen om als Direct Team Assistant aan de slag te gaan en wat de functie voor hen zo bijzonder maakt. Ben jij benieuwd? Lees hieronder het verhaal van Direct Team Assistant Annelies van Rijn.

Hoelang ben je al werkzaam bij het Direct Team van Secretary Plus?
Ik ben ruim 11,5 jaar in dienst. Ik startte met mijn eerste opdracht op 2 januari 2007. Toen nog via het StarTeam van StarJob, wat in 2010 Secretary Plus werd.

Waarom heb je voor het Direct Team gekozen?
Ik werd gevraagd en was gelijk erg nieuwsgierig naar de functie. Mijn plan was om gedurende twee-drie jaar te oriënteren, zodat ik na die periode precies zou weten wat ik wilde qua functie, branche en type manager. Het Direct Team beviel/bevalt echter zo goed dat ik nog steeds onderdeel uit maak van dit mooie team.

Hoeveel opdrachten heb je in die tijd gehad?
In 11,5 jaar heb ik in totaal 29 opdrachten bij 24 verschillende opdrachtgevers gehad. Ik vind het fijn dat er regelmatig langere opdrachten tussen zitten, zodat er meer verdieping mogelijk is.

Wat maakt het Direct Team uniek?
Dat we echt direct inzetbaar zijn. Met of zonder inwerktijd. Wij vinden onze weg en zijn wel wat gewend. Persoonlijk vind ik het erg leuk om de kameleon te zijn. Ik pas me aan de nieuwe situatie bij de opdrachtgever aan. Na een paar weken ontstaat er meestal ruimte voor een meer persoonlijke werkwijze.

Heb je wel eens iets meegemaakt als Direct Team Assistant wat je niet zou meemaken als werknemer?
Ik merk dat het management over het algemeen meer open is naar ons als Direct Team Assistants. Men vraagt eerder om je mening door onze objectiviteit en expertise. Dit is voor beide kanten positief vind ik.  

Welke waarde voegt het Direct Team volgens jou toe aan de opdrachtgevers die gebruik maken van het Direct Team?
De toegevoegde waarde van het Direct Team zit in de professionaliteit van de Assistants in ons team. We kijken met een frisse blik naar werkwijze/functie-inhoud en durven waar nodig vragen te stellen en voorstellen te doen om bijvoorbeeld efficiëntie te verbeteren.

Waarom zou jij een organisatie aanraden gebruik te gaan maken van het Direct Team?
Secretary Plus biedt met het Direct Team een grote mate van flexibiliteit met enkel professionele werknemers, wie wil dat nou niet?

Waarom zou jij de Assistants van Nederland aanraden het Direct Team te komen versterken? 
Ten eerste is Secretary Plus een heel prettige werkgever. Werken binnen het Direct Team is heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling, maar je moet het wel durven. Het moet echt bij je passen.

Wat wens jij het Direct Team en Secretary Plus toe?
Groei!

Benieuwd naar de verhalen van andere Direct Team Assistants? Lees de andere verhalen.