Plus Insights

De visie van Marloes: waarom vitaliteit voor assistants cruciaal is op de werkvloer

Marloes over vitaliteit

Marloes Puik (39) is inmiddels 2,5 jaar de CEO van Secretary Plus. In april j.l. stond Assistant Day voor de deur, en werd het tijd voor een cadeau voor alle medewerkers. Elk jaar pakt Secretary Plus op deze dag uit. Dit keer met een jaar lang Fit at Home. Om laagdrempelig te kunnen sporten én lichaam en geest vitaal te houden.

De assistants van Secretary Plus werken voor allerlei verschillende organisaties. Marloes wil hen op deze feestdag in het zonnetje zetten. “We vinden het belangrijk om iets te geven waar iedereen iets aan heeft. Dit jaar staat het cadeau in het teken van vitaliteit. En zo kwamen we bij een Fit at Home-abonnement uit.”
Druk leven

Met Fit at Home kunnen gebruikers thuis op een gevarieerde en laagdrempelige manier sporten. Een concept dat Antje Monteiro ooit bedacht en waar Marloes wel oren naar had. “Het lukt niet iedereen om iedere week naar de sportschool of tennisclub te gaan. Op deze manier kun je zelf kiezen wanneer je wilt sporten.”

Als je scherp bent op je geest en gezondheid, kun je ook scherp zijn op je werk

Volgens Marloes zorgt een gezond brein en fit lichaam ervoor dat medewerkers van Secretary Plus ook fit naar hun werk kunnen. “Als je scherp bent op jouw geest en gezondheid, kun je ook scherp zijn op je werk. Daarbij is een gezonde werk- en privébalans key. In mijn ogen kun je dat met sporten doorbreken. Je gaat met een workout uit je hoofd en dat heeft een mens nu eenmaal nodig in dit drukke leven. Voor een ander helpt bijvoorbeeld meditatie daar beter bij. Dat is juist zo fijn aan Fit at Home, het biedt voor ieder wat wils.”

Sporthart

Want dat drukke leven is voor de meesten de nummer één smoes om niet te kunnen sporten, legt Marloes uit. “Ik hoop met dit Fit at Home-abonnement medewerkers daarin een zetje te geven. Zodat je tussen alle bedrijven en het drukke bestaan door, jezelf ook vitaal kunt houden.”

Zelf is ze een sportfanaat. Ze sport twee á drie keer per week. “Dan doe ik mee met een lesje spinning. Ook voor een potje padel ben ik te porren. Daarnaast probeer ik op de dagen dat ik niet sport wel 10.000 stappen te behalen. Ik heb een uitdagende baan en dan is het goed om actief bezig te blijven.” Dat sporthart zat er overigens altijd al in bij Marloes. Ze komt uit een sportieve familie. Haar ouders en broer zijn eveneens actievelingen. “En ik deed vroeger aan paardrijden, tennis en hardlopen.”

Wil je meer lezen over vitaliteit? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Gerelateerde Plus Insights

Fotografie: Hans Ros

Assistant Day 2024: samenwerking Fit at Home

Lees artikel
Vergeet jij jezelf niet te supporten?

Assistant, vergeet jij jezelf niet te supporten?

Lees artikel