Plus Insights

Assistant, vergeet jij jezelf niet te supporten?

Vergeet jij jezelf niet te supporten?

Als assistant ben jij de onmisbare schakel en steunpilaar voor anderen. Jij haalt voldoening uit het onmogelijke mogelijk te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet uit het oog verliest? Het antwoord ligt in vitaliteit. Door vitaliteit prioriteit te geven, vergroot je jouw energie, ben je beter bestand tegen stress en optimaliseer je jouw werkprestaties. Laten we samen ontdekken hoe je hiermee aan de slag kunt.

Wat betekent vitaliteit? Vitaliteit is de levenskracht die ons in staat stelt om zowel fysiek als mentaal in balans te zijn. Het draait om het verbeteren van onze energie, motivatie en mentale veerkracht door middel van gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning en goede slaap. Als assistant is het extra belangrijk om hierop te focussen, gezien jouw essentiële rol in de organisatie.

Vitaliteit voor de assistant Jouw positie, als schakel tussen verschillende afdelingen, geeft je een uniek overzicht over situaties. Het is cruciaal dat je deze verantwoordelijkheid draagt zonder je eigen welzijn uit het oog te verliezen. Hier zijn enkele belangrijke elementen die je op je prioriteitenlijst moet zetten.

1. Voeding en beweging als brandstof Voeding speelt een cruciale rol in het verhogen van energie en vitaliteit. Kies voor voedingsmiddelen rijk aan vitamines, mineralen en vezels, zoals quinoa en groene bladgroenten, om je energieniveau op peil te houden. Regelmatige lichamelijke activiteit, of het nu gaat om een ontspannende wandeling, pilates of een intensieve work-out, kan helpen stress te verminderen en je energieniveau te verhogen.

2. Stressmanagement en de kracht van jouw mindset Stress is onvermijdelijk, maar het managen ervan is de sleutel. Stresshanteringstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga vergroten je 'window of tolerance', waardoor je beter met stressvolle situaties kunt omgaan.

Jouw geest kan je trainen voor een gelukkiger en veerkrachtiger leven. Als assistant draag je dagelijks bij aan de soepele werking van jouw organisatie. Een positieve mindset stelt je in staat om uitdagingen met veerkracht en creativiteit aan te gaan. In plaats van obstakels te zien, creër jij mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Bijvoorbeeld, wanneer je wordt blootgesteld aan een complexe situatie tussen afdelingen, kan een positieve mindset je stimuleren om oplossingen te bedenken en verbeteringen voor te stellen.

3. Vergeet je eigen support niet Het omgaan met de druk om anderen te ondersteunen en bereikbaar te zijn hoeft niet ten koste te gaan van jezelf. Door je te richten op vitaliteit en het vinden van de ideale balans tussen werk en welzijn, leer je beter met werkdruk om te gaan. Neem momenten van ontspanning en reflectie, zelfs tijdens drukke werkdagen. ‘’Een gezonde geest is een gezond lichaam."

Gerelateerde Plus Insights

Fotografie: Hans Ros

Assistant Day 2024: samenwerking Fit at Home

Lees artikel

Hoe verminder je stress op het werk? Inclusief ultieme tip

Lees artikel