Plus Insights

Chaos in je hoofd! 5 tips voor meer overzicht en rust in je werk

Zwetend word je wakker. 03.17 uur staat er op de wekker, maar jouw hersenen draaien alweer op volle kracht. Is de vergaderruimte geregeld? Heb ik de bijlagen wel of niet toegevoegd aan die belangrijke e-mail? Chaos in je hoofd! Hieronder vijf tips die zorgen voor meer overzicht. Zo heb jij je nachtrust weer terug.

1. First things first

Maak op je werk een to-do-lijst en verdeel deze in categorieën. Welke werkzaamheden hebben prioriteit? Wat doe je alleen als er tijd over is? En welke klussen zijn voor de lange termijn? Je zult merken dat het maken van een efficiënte to-do-lijst  je heel veel lucht geeft.   

2. Goed is echt goed genoeg

Hoe hoog leg jij de lat? Als jij iemand bent die alles driedubbel controleert, dan kun je je afvragen of je niet te hoge eisen aan jezelf stelt. Ga je terug van 125% inzet naar 100%, dan is goed nog steeds goed genoeg. Doordat je minder lang met één taak bezig bent, krijg je meer gedaan op een dag.

3. Weg met irritaties

Een collega die de hele dag rookpauze lijkt te houden. Je leidinggevende die beloftes niet nakomt. Irriteer je hier niet langer aan, maar drink samen eens een kop koffie en ga het gesprek aan. Je zult merken dat je minder gestrest raakt als je dit soort kleine irritaties uitspreekt.

4. Neem afstand

Of collega’s hun deadlines wel of niet halen is niet jouw pakkie-an. Probeer je niet te veel aan te trekken van wat er niet goed gaat op de afdeling of binnen het bedrijf. Wat meer afstand nemen betekent echt niet dat je je betrokkenheid verliest.

5. Eindig de dag met een lijstje voor morgen

Maak er een gewoonte van om aan het einde van je werkdag je to-do-lijst voor morgen op te stellen. Daarmee schep je orde in je hoofd en dat scheelt je in de late uurtjes een hoop denkwerk en stress. Slaap je toch nog slecht? Met deze tips kom je de werkdag goed door. 

Gerelateerde Plus Insights

Fotografie: Hans Ros

Assistant Day 2024: samenwerking Fit at Home

Lees artikel
Vergeet jij jezelf niet te supporten?

Assistant, vergeet jij jezelf niet te supporten?

Lees artikel