De Assistant van de maand juni

 

"Janneke is eager om te leren en gaat graag een nieuwe uitdaging aan!"

Janneke is een uitstekende Assistant die op dit moment een heel interessant project ondersteunt. Janneke is projectassistent voor het project 'Aanpak Ring Zuid'. Ring Zuid is een zeer belangrijke verbindingsweg in de stad Groningen, die momenteel volledig op de schop ligt. Dit project gaat de doorstroom vanuit het Julianaplein verbeteren. Janneke vertelt mij dan vol passie over verschillende viaducten, damwandplanken en andere technische constructies. Het is een pittige opdracht met complexe materie, maar dat schrikt Janneke niet af! Onlangs heb ik samen met Janneke en de opdrachtgever geëvalueerd over haar functioneren op deze opdracht. De projectleden zijn uitermate tevreden over Janneke. Zij pakt haar werkzaamheden snel en goed op en voelt zich er al helemaal thuis.

Ik heb Janneke leren kennen als een ontzettende lieve, spontane en enthousiaste dame. Iemand met wie je gezellig kunt kletsen, maar die haar vak ook absoluut verstaat. Iemand die eager is om te leren en graag een nieuwe uitdaging aangaat. Deze aanpakker is een absolute aanwinst voor ieder project of organisatie. Het enthousiasme wat Janneke uitstraalt naar de opdracht(gever), maakt dat wij haar deze titel van harte gunnen! Een ware Assistant van de maand.

- Secretary Plus Consultant Petra de Haan over Assistant Janneke Post.

Janneke Post

"Janneke heeft de werkzaamheden heel snel kunnen oppakken en werkt uitstekend samen met het team van Rijkswaterstaat. Zij stelt de juiste vragen op het juiste moment en voert deze kennis ook door. Tel dit op bij haar ruime ervaring en haar ondersteunende vaardigheden: een projectondersteuner waar wij heel graag mee samenwerken. Sociaal en betrokken, kortom een projectondersteuner waar wij trots op zijn."

-Neda Mobayen - manager Tripsolute, tevens manager van Assistant Janneke Post.

"De rol van Assistant is voornamelijk ondersteunend, maar er wordt wel steeds meer van je verwacht!"

Ik zit al 30 jaar in dit vak en heb bij veel verschillende organisaties gewerkt. Na mijn opleiding en stage, eind jaren 80, ging ik aan de slag als afdelingssecretaresse in Drachten. Als ik toen vergelijk met nu, dan is er in de functie wel veel veranderd. De rol van assistant is nog steeds een ondersteunende, maar er wordt vandaag de dag wel meer verwacht. Dat je een lid van het team bent, mee denkt en ook projecten oppakt. Een actieve rol, waarin je initiatief moet tonen en laat ik dat nou juist super leuk vinden!

Sinds februari ben ik werkzaam bij de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid. De Zuidelijke ringweg Groningen (N7) wordt de komende jaren ingrijpend verbouwd. Het project bevindt zich momenteel in de uitvoeringsfase. Er wordt deze zomer gestart met twee grote klussen, het intrillen van de damwanden t.b.v. het uitgraven van de bouwput en het inschuiven van de Helperzoomtunnel. Daar is buiten al veel van te merken en te zien. Je kunt de werkzaamheden ook volgen op www.aanpakringzuid.nl

Als projectondersteuner verzorg ik de notulen voor verschillende overleggen, soms krijgen die een juridische status of zijn ze vanwege de Wob openbaar. Dat vraagt grote zorgvuldigheid op de inhoud. De overleggen zijn vanuit ontwerp, techniek, contract en communicatie. Maar of het nu gaat over ontwerpissues, risicobeheersing, cybersecurity of omgevingsmanagement, het is nooit saai en ik leer elke dag. Het is een hele uitdaging, maar ik heb veel plezier in deze leuke job. De einddatum voor oplevering en openstelling van de weg staat in 2024 gepland, dus voorlopig zijn we nog wel even bezig hier.

Bedankt Secretary Plus dat ik de eerste in rij mag zijn: “Assistant van de maand juni”.

- Assistant Janneke Post.


Janneke Post