Plus Insights

Shiromanie koos voor betaald leren én werken

Shiromanie Raghoebarsing (24) uit Leidschendam volgt de opleiding hbo Associate degree Management Assistant die Secretary Plus in samenwerking met Schoevers aanbiedt. Werken en leren tegelijk. “Soms best pittig, maar er staat wel wat tegenover.”

Ze was een half jaar klaar met haar mbo-opleiding tot directiesecretaresse niveau 4, had een leuke baan en een eigen appartement toen Shiromanie de advertentie zag: ‘Klaar voor een bold move? Betaald studeren en werken.’  Een advertentie van Secretary Plus, die samen met Schoevers een vast contract én een opleiding aanbood.  “Ik kon het niet geloven. Een associate degree in anderhalf jaar tijd, zonder dat het je geld kost. Sterker nog, je verdient geld. Te mooi om waar te zijn, dacht ik.” Ze lacht. “Maar dat was het niet.”

Complex agendabeheer

Of ik even een momentje heb. Ze overlegt met een collega, komt dan weer aan de lijn. “Sorry, ik zit op mijn werk. Maar dit interview kan natuurlijk wel even tussendoor.”

Shiromanie werkt op het secretariaat van Florence, een zorggroep in Rijswijk dat zo’n twintigduizend inwoners in de regio Haaglanden verschillende vormen van zorg aanbiedt. “In een team van drie assistants beheren we de agenda’s van zes directeuren en een bestuurder. Complex agendabeheer, kun je het wel noemen, want de agenda’s zitten altijd helemaal vol.”

Ze verveelt zich niet, al is Shiromanie er inmiddels wel achter gekomen dat ze het meeste voldoende haalt uit het organiseren van evenementen en bijeenkomsten. “Ik werkte eerder als office manager bij een ingenieursbureau. Daar moest ik ook zelf organiseren. Zo coördineerde ik de inzet van een aantal werkstudenten. Dat lag me wel. Maar hier heb ik het ook zeker naar mijn zin. Ik heb net gehoord dat ze graag willen dat ik tot oktober blijf. Daarna volgen andere opdrachten. Die afwisseling maakt het ook leuk.”

Vier dagen kantoor, een in de klas

Vier dagen is ze op kantoor in Rijswijk, op vrijdag zit ze in de klas. “De lessen zijn op het hoofdkantoor van Secretary Plus in Almere. We zijn met z’n twintigen, allemaal vrouwen. De jongste is 22, de oudste bijna 60. Iedereen brengt zijn eigen ervaringen in, hartstikke leuk en interessant.”

Ondertussen wordt er in de klas keihard gewerkt. Alles komt voorbij: communiceren, presenteren, schrijven. Shiromanie: “Je wordt opgeleid tot allround managementassistente. Hoog niveau, want het zijn wel Schoevers-docenten. Super dat Secretary Plus dit mogelijk maakt.”

Aanvankelijk was ze bang dat de combinatie van werken en studeren moeilijk zou zijn, maar inmiddels heeft Shiromanie het ritme te pakken. “Ik ben twee à drie avonden in de week aan het studeren. Dat is soms best pittig, aan de andere kant en staat er wel wat tegenover: een associate degree binnen afzienbare tijd. Dat ga ik zeker volhouden.”

Gerelateerde Plus Insights

Marc Lammers over het bundelen van de krachten van generaties

Lees artikel

Samenwerken bij dezelfde opdrachtgever. Hoe was dat voor Annette en Daphne?

Lees artikel