Plus Insights

Samenwerking met Schoevers geeft Assistant Day feestelijk tintje

Wat zal het worden? Een bloemetje? Een Rituals-pakket? Een dinertje misschien? Wat voor cadeau werkgevers tijdens Assistant Day (hint: derde donderdag van april) ook geven, bij Secretary Plus staat die dag in het teken van twee thema’s: een welverdiend post-corona verrassingspakket en de aftrap van onze exclusieve samenwerking met Schoevers.

Om bij dat laatste te beginnen: inderdaad, wij werken samen met Schoevers. En daar ben ik razend enthousiast over, want zo investeren wij in de toekomst van vele nieuwe assistants.

Secretary Plus en Schoevers gaan samenwerken

Schoevers-opleidingen staan hoog aangeschreven. Daarom werken we natuurlijk ook met dit opleidingsinstituut samen. Helaas is deze opleiding niet voor iedereen betaalbaar. En dat is spijtig. Voor mensen die echt willen, maar niet kunnen. En voor ons, omdat we dan talent mislopen.

Dat willen we natuurlijk niet. De komende tijd investeren we in de toekomst van talent. In de afgelopen maanden hebben we 20 kandidaten geselecteerd die op 1 april (geen grap) zijn gestart. Veel kandidaten die in een ander vak ervaring hebben opgedaan en nu assistant willen worden. Van junior tot senior en alles wat daartussen zit.

Het vak voor iedereen toegankelijk maken

Een gemêleerd gezelschap die de komende anderhalf jaar één dag per week op ons hoofdkantoor in Almere in de schoolbanken te vinden zijn om het diploma hbo Associate Degree Office Management in de wacht te slepen. De andere dagen gaan ze aan de slag om zo relevante werkervaring op te doen.

Zo slaan we meerdere vliegen in één klap en maken we ons mooie vak toegankelijk voor mensen met talent voor wie dat minder toegankelijk is. Mocht iemand geïnteresseerd zijn, dan horen we het graag. Op dit moment zijn we namelijk kandidaten aan het selecteren voor de tweede klas die in september van start gaat.

Feestelijk tintje aan Assistant Day

De start van ons mooie opleidingsinitiatief valt in dezelfde maand als de jaarlijkse Assistant Day en geeft wat mij betreft een feestelijk tintje aan deze dag. Dat betekent natuurlijk niet dat wij onze eigen assistants dit jaar niet in de watten leggen. Wij grijpen deze Assistant Day juist aan om flink uit te pakken.

Dat doen we met een reden. Zoals iedereen weet, komen we uit een lange coronaperiode die er heeft ingehakt. Ook bij assistants. Professionals die ongeacht restricties natuurlijk gewoon zijn doorgegaan met hun taken. Nu is thuiswerken een zegen voor de een en een gruwel voor de ander, maar in alle gevallen betekende het dat assistants op afstand hun werk voortzetten en nog zelfstandiger opereerden.

Een boeketje of de bloemetjes buiten zetten?

Aan die ‘celibitaire’ periode is nu gelukkig een einde gekomen; assistants kunnen weer op kantoor werken en het leven kan weer worden gevierd. Dan kan je als opdrachtgever voor Assistant Day met een bosje bloemen komen aanzetten, maar waarom zou je een boeketje op tafel zetten als je de bloemetjes weer buiten kan zetten? Daar helpen wij als Secretary Plus graag mee!

Gerelateerde Plus Insights

Management assistent en directiesecretaresse: meest kansrijke beroepen

Lees artikel

Secretary Plus komt in actie voor Kika

Lees artikel