Plus Insights

Management assistent en directiesecretaresse: meest kansrijke beroepen van 2022

Onlangs bracht UWV een onderzoek naar buiten over de meest kansrijke beroepen van 2022. Management assistent en directiesecretaresse staan op de lijst. Lees snel verder over wat dit betekent.

Wat zijn kansrijke beroepen?

Kansrijke beroepen zijn beroepen die goede baankansen bieden. Bijvoorbeeld een beroep waarbij de kans op een baangarantie erg groot is,  als je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. De baankansen worden niet alleen bepaald door het aantal vacatures, maar ook door het aantal werkzoekenden voor hetzelfde beroep. Dus een beroep met veel vacatures en veel werkzoekenden is minder kansrijk dan een beroep met net zo veel vacatures en minder werkzoekenden.

Onderzoek over kansrijke beroepen UWV

UWV identificeert jaarlijks nieuwe kansrijke beroepen. In het afgelopen jaar zijn er verschillende beroepen bijgekomen, waaronder management assistent en directiesecretaresse. De lijst is gebaseerd op cijfers van de afgelopen periode toen de economie sterk aantrok. Het overzicht van de kansrijke beroepen laat zien welke beroepen een goede kansen op werk bieden.

Vernieuwd takenpakket?

Vele geloven dat over een paar jaar de secretaresses en assistants niet meer nodig zijn. Doordat veel administratieve taken automatisch zullen worden uitgevoerd, neemt de traditionele functie van een secretaresse in meer opzichten af. Maar dat betekent absoluut niet dat het vak verdwijnt! Er ligt juist een enorme kans voor assistants die zich blijven ontwikkelen. Er ligt namelijk een vernieuwd takenpakket klaar. De basis voor een succesvolle samenwerking van dit pakket: blind vertrouwen. Op een vertrouwelijke basis kan een manager en zijn/haar assistant perfect functioneren in deze nieuwe digitale wereld.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan als secretaresse of assistant? Bekijk onze vacaturepagina voor het overzicht van alle vacatures. 

 

            Bekijk vacatures

Gerelateerde Plus Insights

Secretary Plus komt in actie voor Kika

Lees artikel

Samenwerking met Schoevers geeft Assistant Day feestelijk tintje

Lees artikel