Plus Insights

Brigitte koos voor het leer- en werktraject van Secretary Plus

Brigitte Buunk werkte twintig jaar op het recreatiepark van haar familie maar was toe aan een nieuwe uitdaging. Die kreeg ze van Secretary Plus.

“Het was zeker een leuke baan”, blikt ze terug op haar werk op het recreatiepark in Winterswijk waar ze twee decennia werkzaam was als receptioniste en organisator van bruiloften en andere partijen die regelmatig op het park in de Achterhoek plaatsvonden. “Maar toen de kinderen het huis uit waren en studeerden, begon het te kriebelen. Ik wilde iets anders, iets nieuws leren ook. Daar ben je nooit te oud voor. Ik begon om me heen te kijken. Gelukkig is de arbeidsmarkt zo krap dat leeftijd geen belangrijke rol meer speelt.”

Toen zag Brigitte de advertentie van Secretary Plus. “Ben je klaar voor een bold move?, stond er. Of ik klaar was voor een bold move… Ik ben op gesprek gegaan bij Secretary Plus. Dat kende ik nog van de tijd voordat ik kinderen had, toen zat ik in het Direct Team. Daar heb ik goede herinneringen aan. Daarna volgde een gesprek met de mensen van Schoevers. Die zeiden eerlijk dat het een pittig traject zou worden, maar hadden er wel alle vertrouwen in dat het me zou lukken.”

Een hbo associate degree in anderhalf jaar tijd

Sinds april zit ze elke vrijdag in het klaslokaal met negentien andere vrouwen die de opleiding hbo Associate degree officemanagement doen. Een hbo-studie in anderhalf jaar waar in rap tempo alle aspecten van het vak ter sprake komen. “Die opleiding op het hoofdkantoor van Secretary Plus is top geregeld, ik kan niets anders zeggen”, vertelt Brigitte. Dat ze de trein van zes uur moet hebben om op tijd in Almere te zijn, neemt ze op de koop toe. “Ik wilde een uitdaging”, lacht ze, “die heb ik gekregen.”

Naast de schooldag is ze wekelijks acht à tien uur bezig met haar studie. Dat betekent dat ze geregeld ook in de weekenden aan verslagen zit. “Ik heb het er thuis vooraf over gehad. Ze weten dat ik druk ben, ook als de kinderen er in het weekeinde zijn. ‘Mam, wat eten we vanavond?’ hoor ik dan. Nou, zeg ik dan, dat mag je zelf bedenken, want jij kookt vanavond.’

Een eerste interim-opdracht als assistant bij Justid

De andere dagen van de week werkt Brigitte bij Justid in Almelo, een onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid dat justitiële informatie als gezinssituaties, iemands strafverleden of de datum van vrijlating van een gedetineerde bewaart en deelt met de juiste instanties. “Dat was wel even wennen. Ik kom niet uit deze wereld, dus inhoudelijk was alles nieuw. Gelukkig ben ik gewend aan te pakken, dus dat heb ik gedaan.”

Inmiddels heeft ze haar draai gevonden op het directiesecretariaat van Justid. “Ik zit hier tot december. Dat is wat langer dan ik gewend was toen ik nog bij het Direct Team werkte, maar dat past wel bij me.” Ze lacht. “Niet voor niets heb ik twintig jaar op het park gewerkt.”

Ook het leer- werk traject van Secretary Plus volgen? Dat kan! 
Solliciteer via de button hieronder.

Solliciteer voor het leer-werk traject

Gerelateerde Plus Insights

Silvia

Het verhaal van Silvia: 32 jaar toewijding

Lees artikel

Marc Lammers over het bundelen van de krachten van generaties

Lees artikel