Professioneel presenteren

Als assistant ben ik de sparringspartner van mijn manager. Het is dan ook helemaal geen gekke vraag als mij - die alle ins and outs weet over het onderwerp - wordt gevraagd om de presentatie te maken ter voorbereiding op de meeting van mijn manager, die ik in sommige gevallen ook zelf geef. Toch moet je, voor een geslaagde presentatie, meer weten dan alleen kennis over het onderwerp. Ik deel graag mijn tips met jou om van jouw presentatie een succes te maken!

Een sterke titelslide
De start van je presentatie is een mooi moment om jezelf te introduceren. Een mooie titelslide op het scherm terwijl je je kick-off doet helpt daarbij. PowerPoint 2016 maakt het je wel heel gemakkelijk met de 'slide designer' functionaliteit. Je vindt deze optie in het design menu à design ideas. Op basis van de content op je slide worden er diverse slide-opties getoond.

Blog 2 professioneel presenteren

Standaard opmaak
Als je een basispagina’s hebt voor je presentatie, zet deze dan in je masterslides. Als je dan een nieuwe pagina toevoegt aan je presentatie, houdt hij automatisch het juiste lettertype en opmaak aan. Je vindt je masterslides hier in het menu view à slide master.

Interactief presenteren
Het kan zijn dat je, afhankelijk van je publiek, bepaalde onderwerpen dieper wilt kunnen toelichten. Je kan slides toevoegen en 'doorklikken' als het toch niet interessant blijkt, maar dat is wel erg rommelig en lijkt onvoorbereid. Waar ik zelf mee werk is met interactieve presentaties. Zie het filmpje voor de uitleg.

Heb jij andere tips om te delen? Ik lees ze graag.
Veel succes met je presentatie!

Groet,
Mariska

- - - 

Mariska Vermeulen is een van de vier finalisten van het Expect More Award-traject. Met haar praktische tips en enthousiasme zal Mariska regelmatig haar kennis en expertise delen met vakgenoten in de vorm van blogs. Heb jij een vraag voor Mariska? Neem dan contact op of bekijk haar website.