Plus Insights

Work smarter, not harder!

Alles uit je werkdag halen is wat anders dan zo veel mogelijk uren maken. Sterker nog: wie slim werkt, krijgt meer gedaan in minder tijd. Wil je elke dag met een voldaan gevoel je pc afsluiten? Begin dan met het aanleren van een aantal nieuwe gewoontes.

De lastigste klus eerst

Uitstelgedrag? Die gewoonte pakken we als eerste aan! Begin je werkdag voortaan met de belangrijkste of moeilijkste klus. In de ochtend ben je scherp van geest, waardoor je sneller tot een goed resultaat komt. Bijkomend voordeel: het afvinken van die lastige taak geeft je een voldaan gevoel én een hoop energie voor de rest van je werkdag.

Stop met multitasken

Multitasken staat synoniem voor alles half doen. Je kunt je aandacht simpelweg maar op één ding tegelijk richten. Voer je meerdere taken tegelijk uit? Dan is de kans groot dat je steken laat vallen en bovendien veel langer over een taak doet dan nodig. Focus, focus en nog eens focus: dat is de weg naar meer productiviteit en meer voldoening.

Lekker onbereikbaar

Afleiders zijn misschien wel de grootste bedreigingen van een productieve werkdag. Zit je net lekker in de flow, komt er een e-mail of appje binnen. En wat doen we: toch even kijken. Onderzoek toont aan dat het zeker twintig minuten duurt voordat je weer op je oude concentratieniveau zit. Dus schakel alle stoorzenders uit als je echt geconcentreerd wilt werken. Zet je telefoon op stil, sluit je e-mailprogramma af en schakel alle notificaties uit. Het vergt wat discipline, maar je krijgt er een hoop rust en tijdwinst voor terug.

Pauzeren maakt productief

Er zijn mensen die zweren bij de 50/10- of zelfs de 52/17-regel: na elke 52 minuten werken in opperste concentratie, volgt een pauze van 17 minuten. Natuurlijk hoef je de klok er niet op gelijk te zetten; het gaat erom dat je tussen de bedrijven door even ontspant. Haal een kop thee, strek eens de benen of maak een praatje met een collega. Vijf minuten kan al genoeg zijn om de accu op te laden en er weer flink tegenaan te gaan. 

Op zoek naar baan waar je deze nieuwe gewoontes kan toepassen? Bekijk dan ons vacature aanbod.

Gerelateerde Plus Insights

Sollicitatiebrief-assistant-secretaryplus

Zo schrijf je een goede sollicitatiebrief voor een ondersteunende functie

Lees artikel
Tips

5 tips om effectief te communiceren op afstand

Lees artikel