Plus Insights

Waar moet een goede assistant aan voldoen?

Achter elke sterke manager staat een nog sterkere assistant. Een assistant die haar of zijn werk serieus neemt, een assistant die de trends van de branche zo kan oplepelen, maar bovenal een assistant die ontzorgt. Maar waar moet zo’n assistant anno 2020 aan voldoen? Wij hebben er vijf op een rij gezet:

1. Anticipeer

Als jouw manager A denkt, heb jij B al gedaan. Managers zien graag een anticiperende assistant die de tweede hand op zijn of haar buik is. Wat helpt is de agenda van jouw manager goed in de gaten te houden. Niet alleen van de dag, maar kijk verder vooruit.

2. Ontzorg

Jij bent de rechterhand van jouw manager. Zorg ervoor dat je manager zich op de grote lijnen kan focussen door juist de belangrijke dingen die jij signaleert op te pakken.

3. Toon lef

Wees niet bang om je mening te geven. Durf fouten te maken. Juist met die instelling laat je zien dat je niet bang bent voor een beslissing, ook als het de verkeerde blijkt te zijn. Een goede assistant kan dit natuurlijk in een later stadium rectificeren. Zorg er wel voor dat elke fout eenmalig is.

4. Wees de verbinder binnen de organisatie

1+1=2. Jij weet mensen te koppelen en fungeert als de schakel tussen twee -of meerdere- partijen. Jij verbindt alle partijen met wie jij in contact komt. Dit doe jij door niet alleen te luisteren, maar ook te onthouden wat voor toegevoegde waarde zij voor elkaar kunnen zijn.

5. Jij bent de oplosser van alle problemen

Als de dingen niet gaan zoals ze moeten, dan moeten ze maar zoals ze gaan. Een probleem kan op verschillende manieren worden opgelost. Schakel dus snel wanneer iets niet gaat zoals het moet en probeer dit adequaat op te lossen.

Gerelateerde Plus Insights

Sollicitatiebrief-assistant-secretaryplus

Zo schrijf je een goede sollicitatiebrief voor een ondersteunende functie

Lees artikel
Tips

5 tips om effectief te communiceren op afstand

Lees artikel