Plus Insights

Direct Team assistant Laura in gesprek met haar managing consultant Nikkie: het geheim van een fantastische samenwerking

Nikkie Cremers (27) werkt inmiddels ruim vier jaar voor Secretary Plus waar ze haar carrière startte als consultant. Intussen is ze doorgegroeid tot managing consultant waarbij ze het directe aanspreekpunt is én verantwoordelijk is voor een poule Direct Team assistants. Waaronder Laura Guldemond (28), een kersverse (en heel trotse) mama die alweer vijf jaar deel uitmaakt van het Direct Team. Nikkie en Laura werken momenteel al meer dan vier jaar samen en hebben aan een half woord genoeg. Hoe doen ze dat en wat is het geheim achter deze fantastische samenwerking?

Laura, hoe ben jij destijds bij Secretary Plus terechtgekomen?

Laura: “Dat is een grappig verhaal, want dat komt eigenlijk door mijn moeder. Ik wist destijds niet goed wat ik wilde en mijn moeder had het altijd over haar werk. Zij werkte op dat moment bij Secretary Plus in het Direct Team. Door haar heb ik ervoor gekozen om een versnelde opleiding te doen tot secretaresse. Kort na het behalen van de opleiding ben ik - ook door mijn moeder - in contact gekomen met Secretary Plus. Eerst werd ik gedetacheerd bij een grote organisatie in de zakelijke dienstverlening, maar op den duur kende ik het ‘trucje’ wel en wilde ik graag meer. Dat werd het Direct Team en dit past echt helemaal bij mij. De variatie in verschillende mensen, culturen en organisaties vind ik echt heel erg leuk. Het houdt me geïnteresseerd. Precies wat ik nodig heb.”

Met communicatie creëer je vertrouwen.

Hoe is jullie samenwerking?

Nikkie: “Laura en ik kunnen echt lezen en schrijven met elkaar. We hebben aan een half woord genoeg. Het komt voor dat er met spoed een aanvraag binnenkomt en dat we bijvoorbeeld geen volledig functieprofiel van de opdracht hebben gekregen. Ik bereid het gesprek dan met Laura voor, met de informatie die ik heb. Dit hoort ook bij de rol van een Direct Team assistant: je moet meteen in kunnen springen. Gelukkig vertrouwen we elkaar blind en is Laura is altijd degene die zegt: ‘Het komt goed Nik!’ We hebben veel contact met elkaar omdat ik het belangrijk vind om te weten wat er speelt. Puur uit interesse naar elkaar als persoon en uiteraard is werk daar een groot onderdeel van. Ik wil graag weten hoe het met je gaat, hoe het bij een opdrachtgever is en of je nog ergens tegenaan loopt.”

Laura: “Na mijn eerste werkdag bij een nieuwe opdrachtgever bellen we altijd even. Daarnaast hebben we ook regelmatig appcontact en kom je altijd langs wanneer ik gestart ben met een nieuwe opdracht. Je leert elkaar steeds beter kennen. We kennen elkaar nu super goed en dat komt vooral door er gewoon voor te gaan samen. Zo is het er een beetje ingegroeid. Toch?”

Nikkie: “Ja, maar hoe ik het heb ervaren komt het vooral doordat we altijd eerlijk zijn naar elkaar. En nog steeds. Ik weet precies waar jouw voorkeuren liggen op werkgebied en waar ik kan probeer ik daar altijd rekening mee te houden. Omdat we eerlijk zijn en elkaar goed kennen, merk ik aan jou wanneer een opdracht jou niet ligt. Maar altijd kan ik erop vertrouwen dat je het beste eruit haalt.”

Laura: “Ja, daar ben ik het mee eens. Het hoort er nou eenmaal bij dat ik de ene opdracht leuker vind dan de ander. Maar het is wel ontzettend fijn dat ik de ruimte voel daar eerlijk over te zijn naar jou toe. In dit werk moet je ook gewoon flexibel zijn. Maar dat moet jij ook in jouw werk Nikkie.”

We weten echt wat we aan elkaar hebben.

Nikkie: “Dat klopt. Jij bent daar gewoon heel goed in. Tot nu toe heb jij alle opdrachten gewoon megagoed afgerond! Superknap.  Hoe doe je dat eigenlijk, als je bij een opdrachtgever binnenkomt? Ik heb namelijk altijd het idee dat jij heel snel doorhebt wat voor soort persoon het is en hoe je het best daarmee om kunt gaan.”

Laura: “Dat is heel lief, dankjewel. Ik ben niet bang om vragen te stellen. Dat heb ik deels geleerd door de afgeronde opdrachten. Snap ik iets niet? Dan vraag ik het gewoon. Daarnaast probeer ik altijd open en eerlijk te zijn en probeer ik een realistisch beeld te schetsen. Aan degene voor wie ik werk geef ik aan dat ik waarschijnlijk niet hetzelfde werk als de vorige assistant. Ik zal het namelijk altijd anders doen. Communicatie is superbelangrijk. Ook met jou, Nik, maar ook met mijn nieuwe opdrachtgevers. Daarmee creëer je vertrouwen en kom je uiteindelijk het verst.”

Nikkie: “Ik vind het toch altijd bijzonder hoe je het weer voor elkaar krijgt.”

Wat waarderen jullie aan elkaar en jullie samenwerking?

Nikkie: “Wat ik zo bijzonder vind aan jou, is dat je zo zelfstandig bent. Ik kijk verder dan enkel naar het gevraagde profiel van de opdrachtgever. We kijken naar ervaring, competenties en persoonlijkheid van onze assistants. Zo maken we voor zowel de opdrachtgever als onze assistant de perfecte match. Ik bemiddel jou gerust op functies van 10+ jaar aan ervaring. Ik weet wat jij kan en wat jij in huis hebt. Ik vind het heel leuk als ik op jouw eerste werkdag een appje krijg: ‘Ik ben alweer aan het bonden met mijn nieuwe collega’s!’. Jij voelt als geen ander aan wat een opdrachtgever op dat moment nodig heeft en speelt hier feilloos op in, terwijl dat soms best lastig kan zijn. Ik hoop dan ook nog heel lang met jou te mogen samenwerken!”

Laura: “Hetzelfde geldt voor mij! Ik ben altijd maar gewoon mijzelf. Ik kom altijd binnen met de beste bedoelingen en dat laat ik ook merken. Dan komt het altijd goed. En niet te vergeten: een lach op je gezicht werkt ook! Ook tussen ons twee: wij hebben dezelfde humor en kunnen echt goed met elkaar lachen. Maar Nikkie, jij hebt ook grote stappen gemaakt. Jij durft een stuk meer en laat absoluut niet over je heen lopen. En over onze samenwerking: ik waardeer enorm dat ik je kan vertrouwen en dat je altijd eerlijk bent. We weten echt wat we aan elkaar hebben.”