Plus Insights

5 digitale tools die jouw leven als assistant makkelijker maken

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Precies! Als assistant heb je een uitdagende functie waarin je vaak veel ballen tegelijk moet hooghouden. Gelukkig leven we in 2022 en dat betekent dat er genoég apps en tools bestaan die jouw leven als assistant wat makkelijker maken. Wij zetten de vijf beste tools voor je op een rijtje!

Canva

Wanneer jij Canva nog niet kent, gaat er een wereld voor je open! Het is een online designplatform waarmee je alles (maar echt álles) kunt designen. Hierin maak je de mooiste uitnodigingen, presentaties, flyers en meer. Maak gebruik van de bestaande sjablonen of gebruik een blanco sjabloon maak een ontwerp precies zoals jij wil!

OneNote

Raak nooit meer jouw notitieblok kwijt met OneNote. OneNote is jouw persoonlijke digitale notitieblok, de perfecte app waarin je alles kunt vastleggen. Type hierin al jouw notities en je kunt zelfs audio opnemen vanaf de laptop. Ook handig: je kunt samen met een collega en gelijktijdig aan één verslaglegging werken.

Notion

Organiseer jouw (werk)leven met Notion. Deze app is alles in één en je kunt jouw eigen ‘database’ creëren. Denk aan jouw administratie, projecten, taken en notities. De opties zijn eindeloos! Je zit niet vast aan een standaard structuur, maar regelt alles zo in zoals jij het overzichtelijk vindt. Het begin kan even lastig zijn, omdat je jouw eigen omgeving maakt, maar eenmaal zo ver, wil je niet anders meer! En oja: op YouTube staan veel handige tutorials.

LastPass

Moet jij ook nét te vaak klikken op ‘wachtwoord vergeten’? Vanaf nu nooit meer! LastPass is een app die je kunt installeren en haalt al jouw opgeslagen wachtwoorden uit het systeem om vervolgens op te slaan in een beveiligde omgeving. Als assistant kan dit handig zijn, omdat je niet alleen met jouw eigen inloggegevens werkt, maar ook met die van de klant.

PDF Candy

Een PDF-bestand omzetten naar een ander bestand of vice versa? Met PDF Candy kan je het! Je kunt dus zo’n beetje alles veranderen aan een PDF. Nooit meer klungelen (en de frustratie die daarbij komt kijken) met omgezette bestanden.

Gerelateerde Plus Insights

Tips

5 tips om effectief te communiceren op afstand

Lees artikel
AI-tools

Verrijk jouw baan als assistant met AI-tools

Lees artikel