Gebruik jij deze sneltoetsen ook?

We kennen het allemaal, je wilt even weglopen van je plek en denkt dat het niet nodig is om je laptop te locken. Toch kun je dit voor de zekerheid beter wel doen.

Wat er op je laptop staat is immers niet voor een ander bestemd, en door je laptop te locken zorg je ervoor dat anderen ook geen toegang hebben tot eventueel vertrouwelijke informatie. Control, Alt, Delete, en enter – dan is je scherm gelockt. Vind je dit nét even te lang duren? Druk dan voortaan op de Windowsknop links onderaan en de l van “lock”, dan is je scherm in twee stappen afgeschermd.

Meer tips over sneltoetsen? Ik deel mijn meest gebruikte en handigste sneltoetsen!

Alt + Tab = schakelen tussen diverse schermen
Ctrl + A = alles selecteren (A = "all")
Ctrl + B = tekst vetgedrukt maken (B = "bold")
Ctrl + C = kopiëren (C = Copy) en Ctrl + V = Plakken (V = "Vipactus" en is latijn voor plakken)
Ctrl + Enter = harde return, als je bepaalde tekst op de volgende pagina wilt hebben en dit niet wil laten verspringen als je ervoor typt (in bijvoorbeeld Word)
Ctrl + F = zoeken (F = "find")
Ctrl + I = tekst cursief maken (I = "italic")
Ctrl + S = opslaan (S = "save")
Ctrl + U = tekst onderstrepen (U = "underline")
Ctrl + Z = ongedaan maken (Z = ha, geen betekenis! :-))
Shift + End = als je aan het begin van een zin staat en deze helemaal wilt selecteren
Shift + Enter = volgende regel
Shift + Home = als je aan het einde van een zin staat en deze helemaal wilt selecteren

Dat was een greep uit mijn favorieten sneltoetsen. Kende jij ze allemaal al? En welke sneltoetsen zou volgens jou nog aan dit lijstje toegevoegd moeten worden?

Groeten,
Annette Oostermeijer

Annette Oostermeijer

- - -

Annette Oostermeijer is sinds 2017 Direct Team Assistant. Zij woont tussen Utrecht en Arnhem en deelt samen met haar moeder en zus een leenhondje. Naast fanatiek tennisser, heeft Annette zich ook ingeschreven voor een 7 kilometer trailrun. Vanuit haar ervaring als Assistant zal Annette regelmatig haar kennis en tips & tricks delen met vakgenoten in de vorm van blogs. Heb jij een vraag voor Annette? Neem dan contact op.