Plus Insights

Sinds kort werkt Kim als assistant in het Direct Team. Hoe bevalt het haar tot nu toe?

Het werken in ons Direct Team is uitdagend en divers. Geen dag, opdrachtgever én werkplek is hetzelfde. Dat het niet voor iedereen is weggelegd, beaamt Kim van de Rijst (23, Direct Team assistant bij Secretary Plus) volkomen. Ze heeft de bacheloropleiding Communicatie en Organisatie bij Schoevers afgerond, waarna ze is gaan werken als assistant bij haar toenmalige werkgever. Hoewel ze erg op haar plek zat, merkte dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging in een andere omgeving. En dan is er geen betere plek dan in ons Direct Team!

Wat sprak jou meteen aan in deze functie?
"De diversiteit en de afwisseling van de opdrachten. Ik zit nu voor zes maanden bij een organisatie, en ik weet nog niet wat er daarna gaat komen. Ik merk dat ik uitgedaagd moet blijven om weer nieuwe dingen te leren. Ik merkte dat ik in mijn oude functie vast zat in de processen; de werkzaamheden gingen al heel snel op de automatische piloot. Ik moet de trigger hebben om elke keer iets nieuws te ontdekken en op te zetten. En weer verder gaan als het allemaal staat. Daarnaast is het heel tof om ervaring op te doen binnen verschillende branches in het werkveld. Het is een hele mooie manier om te leren en kijken waar je goed in bent, wat je leuk vindt om te doen én welke plek het beste bij je past. Maar het is niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je het fijn vindt om op een vaste plek te werken, dan moet je dit werk niet gaan doen. Het moet dus wel echt bij je passen.”

Waar ligt voor jou in dit werk de grootste uitdaging?
“Ik ben onlangs begonnen, maar ik vond het in het begin erg lastig om zo snel mogelijk alle informatie binnen een nieuwe organisatie te krijgen. Welke vragen moet ik stellen en wat heb ik nou nodig om zo snel mogelijk operationeel te zijn? Wanneer je langer van plan bent te blijven werken bij een organisatie, heb je normaal gesproken een langere inwerkperiode. In het Direct Team werk je aan kortere opdrachten waarin je zo snel en zoveel mogelijk voor een organisatie wil betekenen. En dat op een zo goed mogelijke manier. In het begin was het even zoeken hoe je dit het best kunt aanpakken, maar van andere collega’s uit het Direct Team hoor ik dat het makkelijker wordt zodra je meer opdrachten gaat draaien. Op den duur zal ik een lijstje hebben dat mij handvatten biedt wanneer ik start bij een nieuwe opdrachtgever.”

Wat is jouw beste tip voor een startende Direct Team assistant?
“Als Direct Team assistant kom je extern binnen bij een organisatie om een vraag op te vullen. Ik denk dat het de beste manier is om met iedereen waarmee je samenwerkt een kop koffie te drinken. Het liefst niet in een formele setting, maar bijvoorbeeld buiten de deur of in het bedrijfsrestaurant. Ik denk dat je op die manier het snelst en het best beeld krijgt van wat er precies van jou verwacht wordt. Probeer dus zoveel mogelijk informatie tot je te nemen over wat er speelt binnen de organisatie.”

Hoe bevalt het jou tot nu toe als Direct Team assistant?
"Super goed eigenlijk. Sinds het eerste gesprek werd mij al snel duidelijk dat dit precies is wat ik wil en bij mij past. Er werd duidelijk aangegeven dat je niet van zekerheid moet houden, want om de paar maanden wissel je van opdracht. En ik dacht alleen maar: dit is perfect. Nu ik gestart ben, kan ik dit alleen maar beamen. Vanuit Secretary Plus behouden ze goed het contact. Wanneer je start met een nieuwe opdracht wordt er uitgebreid gevraagd hoe het gaat en ook gedurende de opdracht zijn er veel contactmomenten. Daarnaast is het heel fijn dat je als Direct Team assistant veel vrijheid en zelfstandigheid hebt, maar toch de zekerheid van één werkgever waarop je kunt bouwen. Ook is het netwerk van Secretary Plus groot, wat natuurlijk enorm fijn is voor het matchen van mij aan nieuwe opdrachtgevers. Voor nu is het echt de perfecte constructie en heb ik niet het idee dat ik hier snel mee ga stoppen.”

Gerelateerde Plus Insights

Een maand vol toewijding: Nadia's ervaring als assistant tijdens Ramadan

Lees artikel

Marc Lammers over het bundelen van de krachten van generaties

Lees artikel