Work hard in silence, let success be your noise

“If you are working on something exiting that you really care about, you don’t have to be pushed - your vision pulls you”

Op 10 november aanstaande geef ik het stokje over aan mijn opvolg(st)er voor de Assistant of the Year Award 2017. Het afgelopen jaar - waarin ik als ambassadeur ons vak mocht promoten en mijn visie op de toekomst van ons vak kon toelichten - is voorbij gevlogen! Een jaar waarin ik uit mijn comfortzone stapte om mijn overtuiging over de toekomst van ons vak in organisaties van deze tijd kon bekrachtigen: “van management ondersteuner naar ondersteuningsmanager”. Het stoffige imago van ons vak heeft plaats gemaakt voor een dynamische, proactieve belangrijke spil in het web die een scala van ballen in de lucht managet en als projectleider verantwoordelijkheden pakt om, samen met collega’s, projecten succesvol te laten verlopen. Dit gaat zoveel verder dan met 10 vingers kunnen typen ;-).

In het afgelopen jaar heb ik meermaals mijn visie op ons vak en op de toekomst hiervan mogen toelichten bij collega’s binnen verschillende bedrijven. Merendeels bedrijven die in een transitiefase zitten voor wat betreft de positie van de assistant met vernieuwde competenties waar deze nieuwe organisaties vragen. Het was fantastisch om herkenning te zien van ervaringen die deze transitie voor ons als assistant meebrengt, aangezien ook ik uit een organisatie kom waar men volgens Het Nieuwe Werken principe werkte. Verantwoordelijkheden worden lager in de organisatie gelegd, wat een zee van mogelijkheden mee kan brengen voor de assistant. Dit vraagt ook om nieuwe vaardigheden van de assistant zelf, zoals: initiatief nemen, verantwoordelijkheden kunnen dragen maar ook collega’s overtuigen van een initiatief en professioneel kunnen incasseren als toch anders wordt beslist. Professioneel werken met je eigen resultaten, ook voor de ‘ondersteuningsmanager!’ 

 

Het afgelopen jaar is voor mij persoonlijk ook een jaar van transitie geweest om van onze ambassade in Washington naar onze ambassade in New Delhi te verhuizen - niet alleen letterlijk een verhuizing, het was ook figuurlijk een hele overstap. Van het werken in de omgeving van ‘Het Nieuwe Werken’ principe weer ‘terug’ naar de traditionele invulling van een assistant. Ik heb als uitdaging voor mezelf geformuleerd om te laten zien dat deze traditionele rol achterhaalt is en dat de assistant veel meer toegevoegde waarde kan hebben voor de organisatie in de nieuwe rol met nieuwe verantwoordelijkheden en competenties. Een transitie die voorzichtig vorm krijgt, ook bij mijn Indiase medewerkers, door hen vertrouwen te geven en een voorbeeld te zijn - vergeet hierbij niet de culturele bruggen die ik moet bouwen in een traditionele cultuur waar de rechten voor de vrouw mijlenver van onze cultuur liggen. 

Het is een geweldige uitdaging die mij ook veel leert. Zo blijkt dat ik veel beter tot m’n recht kom in een organisatie die in mij gelooft, vertrouwen geeft en waarbij ik ruimte heb om verantwoordelijkheden te dragen en als projectleider kan fungeren. In zo’n organisatie is 1 + 1 = 3. Ik kan niet terug naar de traditionele invulling van ons vak, ik geloof daar ook gewoonweg niet meer in. Mede daarom heb ik besloten om terug te gaan naar school en ben ik gestart met een Bachelor Bedrijfskunde. Ik geloof dat ik dat kan en dat ik met al mijn huidige ervaringen binnen ons vak een prachtige bodem leg om straks aan de slag te gaan als manager.

Van ‘Ondersteuningsmanager naar Manager’, that’s my next “noise”!

Groet,
Marieke
- - - 

Marieke Voskuil is tijdens het Expect More Award-traject door de vakjury uitgekozen tot Assistant van het jaar 2016 en zij mag zich een jaar lang ambassadeur van het assistantvak noemen. Vanuit haar ambassadeurschap zal Marieke regelmatig haar kennis en expertise delen met vakgenoten in de vorm van blogs, vlogs en interviews. Heb jij een vraag voor Marieke? Neem dan contact op.