Yes we mogen ons ontwikkelen

Een leven lang leren komt vaak voort uit een extrinsieke motivatie terwijl een leven lang ontwikkelen veel dichterbij de intrinsieke motivatie zou moeten liggen.

Onlangs las ik onderstaande tekst op social media: “Mensen die binnen de gebaande paden blijven zullen nooit succesvol worden. Het gekke is dat ze dat wel verwachten. Ze gaan naar school toe, volgen een opleiding en halen hun diploma. Daarna gaan ze bij een groot bedrijf werken en verwachten ze dat ze na een aantal jaar vanzelf een mooie positie krijgen. De mensen die succesvol worden werken niet van 9 tot 5 en scheiden werk en privé niet van elkaar, want hun werk en passie is hetzelfde. Ze zien het niet als werken en blijven doorleren over hun vakgebied. Vanuit passie en interesse.”

Misschien is het wat zwart/wit omschreven, maar ik ben van mening dat er zeker een kern van waarheid in zit. Ik koppel het direct aan mijn eigen ontwikkeling. Ik kan mij echt met volle passie verliezen in het werk. Privé en zakelijk lopen door elkaar: het volgen van een trainersopleiding, het lezen van artikelen en boeken, het volgen van seminars, of het betrokken zijn bij het onderwijs en meedenken over een goede aansluiting met het bedrijfsleven. Al deze activiteiten doe ik niet omdat het moet van mijn werkgever. Nee, ik doe het omdat het mag van mijn werkgever en ik er veel plezier aan beleef, het mijn horizon verbreed en het mij een nieuwe succesvolle functie heeft opgeleverd. Ik kan nog veel meer voorbeelden uit mijn carrière opnoemen waarbij ik iedere keer weer de kans greep om mij verder te ontwikkelen, soms in de hoogte en soms in de breedte, maar altijd als ondernemer van mijn eigen carrière.

Kortom, ontwikkelen begint altijd bij jezelf. En het is belangrijk je te willen ontwikkelen van uit een intrinsieke motivatie. Maak tijd en ruimte in je agenda vrij om hierin te investeren en als het kan samen met je werkgever. Kan dit niet? Zorg dan dat je zelf de touwtjes in eigen handen neemt, want in een steeds veranderende wereld betekent stilstand, achteruitgang.

Waarom is ontwikkelen nu eigenlijk zo belangrijk? Als wij een ding zeker weten is dat alles continu verandert, niets is blijvend. Het leven verandert, organisaties veranderen, functies veranderen, managers veranderen, wijzelf veranderen. Verander dus mee waar mogelijk. Ontwikkelen levert je niet alleen kans op een succesvolle baan, maar het levert je ook andere dingen op zoals nieuwe energie, kennis, inzichten, flow, contacten en het vergroot je eigen waarde.

Ik hoor vaak van medewerkers bij organisaties: “Ik moet naar een training” in plaats van "Yes! Ik mag mij ontwikkelen". Jezelf open stellen voor nieuwe werkwijzen, theorie, onderwerpen, initiatieven en technieken verrijken je leven.

In de missie van Secretary Plus staat: “Een organisatie kan alleen succes hebben als de mensen die er werken kunnen doen waar ze goed in zijn, zich kunnen ontplooien, elkaar vertrouwen en een gezamenlijk doel hebben”. Bij Secretary Plus staat ontwikkeling hoog op de prioriteitenlijst. Wij vinden ontwikkeling belangrijk en maken ontwikkeling belangrijk door met onze eigen Secretary Plus University vanaf het begin van indiensttreding aandacht, tijd en ruimte te bieden voor ontwikkeling. Nieuwe collega’s volgen de eerste zeven maanden een intensief inwerkprogramma en worden begeleid door hun manager. Daarna besteden we aandacht aan doorontwikkeling, vergroten we succesfactoren op bijvoorbeeld recruitment of new business en dit alles met als doel succesvolle, talentvolle, gedreven medewerkers die met veel passie en plezier werken aan ons gemeenschappelijk doel. En daar hoort een leven lang ontwikkelen bij!

En dat de vrijheid om je te blijven ontwikkelen gewaardeerd wordt door onze collega's blijkt uit de 9 die onze medewerkers Secretary Plus geven.Voor het vierde jaar op rij mag Secretary Plus zich een Great Place to Work noemen. Met als hoogtepunt de derde plek in 2017. Wil je weten over wat Secretary Plus nog meer een Great Place to Work maakt? Bekijk hier meer informatie.

- - - 

Silvia van Dijk is trainster bij Secretary Plus. Zij verzorgt niet alleen het inwerk-traject van nieuwe collega's, maar zorgt er ook voor dat huidige collega's continu op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Vanuit Silvia haar functie en expertise op het gebied van (persoonlijke) ontwikkeling zal zij regelmatig haar visie en tips delen op de website van Secretary Plus.