We gaan de ‘war for talent’ met voorsprong winnen

Dat je als assistant snel en foutloos kunt typen of handig bent met Outlook is niet meer zo spannend tegenwoordig. Het gaat er steeds vaker om wie je bent en hoe je jouw talenten kunt inzetten. Je hoort tegenwoordig vaak dat MBO’ers moeilijk aan een baan kunnen komen. Ik zie dat genuanceerder. Ruwe diamanten die van het MBO komen, met veel talent en de potentie hebben om op HBO werk- en denkniveau te opereren, kunnen in de toekomst een grootse carrière creëren of realiseren. Zulke MBO’ers zijn namelijk doeners en kunnen snel schakelen. Met die competenties heb je goud in handen.

Sommige schoolverlaters van het MBO kiezen ervoor om er een HBO opleiding achteraan te plakken. Zij betreden voorlopig nog niet de arbeidsmarkt. Anderen zijn wel al klaar om aan de slag te gaan. Belangrijkste factor die bepaalt of een assistant klaar is voor de arbeidsmarkt is in hoeverre hij of zij omgevingsbewust is. Weet diegene wat het bedrijf nodig heeft en wat er speelt in de branche. Daarnaast is het ook belangrijk om over een bepaald abstractieniveau te beschikken. Deze kandidaten plaatsen wij graag bij onze opdrachtgevers.

Wij zien ook dat we in de war for talent 1-0 achterstaan. We moeten de hand in eigen boezem steken. De markt vraagt om HBO profielen met een praktische en proactieve instelling. Wij zullen hierin dan ook onze organisatie  en het vak als zodanig moeten profileren. Dat doen we nu nog te weinig. Onlangs hebben we een traject gedaan met de jongerendenktank KidsMindz. We wilden een hele frisse blik op het vak en ons merk. Wat denk je dat deze tieners zeiden nadat ze met assistants hadden kennisgemaakt? ‘Ik wist niet dat het zo’n gave baan was.’ Dat zullen we dus nog veel meer moeten uitdragen en uitstralen om de juiste kandidaten aan ons te verbinden. Wie weet er nu dat een assistant op hetzelfde niveau wordt geacht mee te denken en te praten als een ondernemer? En dat velen van hen met deze rijke ervaring uit de eerste hand daarna zelf succesvol ondernemer worden? Te weinig jongeren weten dat. Onbekend maakt onbemind, maar daar gaan we de komende periode hard aan werken. En dan zullen we diewar for talent winnen met een groot verschil aan doelpunten.

Marion van Happen
Algemeen Directeur Secretary Plus