Talent is onze corebusiness

Het is onze corebusiness om het juiste talent te vinden voor onze opdrachtgevers. Daar spannen we ons elke dag opnieuw graag voor in. Maar evengoed is het onze taak om intern ook het talent van onze medewerkers naar boven te halen. Hoe we dat doen?

We willen alleen de beste mensen voor onze organisatie en dan gaat het niet alleen om persoonlijke competenties. Het gaat ook om passie. Weten wat je goed kunt. Weten wat je wilt. Weten wat je eigen doelen zijn. Alleen dan kun je verder. Als individu en als organisatie. In een wereld waarin niets een dag hetzelfde blijft, blijven wij ons focussen op het werven van het juiste talent en het behouden van deze talenten binnen onze organisatie. Voor de korte, middellange en de lange termijn.

We zijn als management daar zeer actief in, maar vinden het misschien nog wel belangrijker om die verantwoordelijkheid ook bij de medewerker zelf te leggen, bij de mensen die graag bij ons willen zijn en blijven. Wat heb je nodig op het creatieve vlak? Of is het eerder persoonlijke coaching? Beter worden in een bepaalde vaardigheid? Hoe kun je ervoor zorgen dat je in jouw functie nu drie jaar vooruit kunt kijken? Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar we leggen het initiatief bij de medewerker. Alleen dan heeft het zin.

Wij geloven in blended learning, online en offline dus. En in de baas z’n tijd als het even kan. Het is tenslotte ook in ons eigen belang en dan kun je niet vragen aan een medewerker om het dan vooral in haar of zijn eigen tijd te doen. Anders loop je ook het risico dat er minder initiatief wordt genomen om te blijven ontwikkelen en dat willen we niet. Stilstaan is nou eenmaal geen optie. Alleen zo kunnen we de continuïteit behouden en onze groei versnellen.

Dat onze medewerkers dit waarderen blijkt uit het feit dat wij sinds 2014 de titel Great Place to Work mogen dragen. In één jaar zijn wij zelfs gestegen van een 14de plaats naar een 6de plaats in 2015. Dinsdag 22 maart zal bekend worden gemaakt op welke plaats wij dit jaar zijn geëindigd. Ik kijk natuurlijk reikhalzend uit naar deze finale-avond.

Marion van Happen
Algemeen Directeur Secretary Plus