Growth hacking and recruitment

Growth Hacking and recruitment; hoe brengt Stephanie Pereboom, Online Marketeer bij USG Business Services, deze samen?

Huidige technologieën en communicatiemiddelen hebben recruitment voor altijd veranderd. In deze arbeidsmarkt, waar kandidaten schaars zijn, moet er op innovatieve en effectieve wijze gezocht worden naar het juiste talent. Deze nieuwe denkwijze, brengt ook een andere werkwijze met zich mee. Beiden waren aanleiding voor USG People om samen met The Talent Instituut 15 collega’s op te leiden tot Growth Hackers.

Wat is Growth hacking?

Growth hacking groeit aan populariteit en dat is niet gek. De term die ontstaan is onder start-ups laat zien dat je geen grote budgetten nodig hebt om jouw doelgroep te bereiken. Maar dat alles draait om creativiteit, experimenteren, durf en data. Het is een iteratief proces dat bestaat uit klein beginnen (build), data analyseren (measure) en leren / kennis uitbouwen (learn).

Hoe het allemaal begon

In drie maanden tijd ben ik samen met 14 collega’s van USG People door The Talent Instituut en diverse specialisten uit het vak meegenomen en opgeleid in deze nieuwe denk- en werkwijze. Wij hebben ons de nodige skills en tools eigen gemaakt. Met als resultaat dat wij ons door middel van growth hacking volledig kunnen focussen op de acquisitie en activatie van kandidaten en klanten. Op deze manier vinden wij sneller de juiste kandidaat en dus de perfecte match voor ons opdrachtgevers.

De perfecte match dankzij Growth Hacking

Door te blijven denken vanuit onze opdrachtgevers en kandidaten en continu te onderzoeken, meten, bijstellen en opnieuw onderzoeken leren wij de behoeften, het gedrag, wensen, talenten en skills van kandidaten en klanten steeds beter kennen. Met al deze experimenten, data en onze eigen creativiteit weten we precies welke activiteiten en tools er nodig zijn om de juiste kandidaten en klanten te bereiken en te werven. We hebben kennis over welke marketingkanalen het effectiefst werken om kandidaten te bereiken met functies die het beste bij hen passen. We zetten deze technologieën in om zo de beste candidate- en customer journey vorm te geven. Met als doel om het juiste talent te vinden, te matchen op de juiste vacature en bij de juiste opdrachtgever; dé perfecte match!

Heb je een vraag voor Stephanie of wil je meer weten over Growth Hacking? Neem dan contact met ons op!