"Be bold for change"

Dit jaar's slogan van de Internationale vrouwendag was #BeBoldForChange als een oproep naar alle vrouwen om moedig en dapper te zijn en echt aan te geven welke verandering wij als vrouwen willen! En dat zal bij ons moeten beginnen; niets zal veranderen als we zelf niet beginnen met de verandering. 

Ik geloof er sterk in dat het aan onszelf is om, niet alleen vandaag maar dag in dag uit, ons aandeel te doen om #BeBoldForChange in de praktijk te brengen, ook in ons leven van de assistant. 

We zullen moeten samenwerken en elkaar blijven aanmoedigen om onze nieuwe rol binnen de organisatie verder onder de aandacht te blijven brengen. De nieuwe rol waarin we initiatieven tonen, breed mee- en vooruit denken, professionalisme uitstralen en verantwoordelijkheden pakken voor deze nieuwe rol. "Be the change you want to see"; het begint allemaal bij onszelf om los te komen van de negatieve stereotype perceptie dat aan onze functie kan kleven. Wanneer je gerespecteerd wilt worden in deze nieuwe rol, ook in de ontwikkeling naar deze rol, dan zal dit bij jezelf moeten beginnen om ons vak dit nieuwe profiel te geven. 

Kijk in de spiegel en wees eens heel eerlijk naar jezelf: welke veranderingen zou je zelf kunnen doen om jezelf en ons vak nog beter en professioneler neer te kunnen zetten? Welk stapje zou je zelf extra kunnen zetten of kunnen veranderen, ook al betekent het dat je buiten je comfortzone moet gaan. Ik weet, het is de zelfreflectie die soms niet makkelijk is. Wat het ook is dat je wilt, het begint bij de verandering bij jezelf! Als je een golfje aan het rollen krijgt, weet je dat er automatisch meer volgen, daar hoef je niets voor te doen. Stel je eens voor dat we allemaal opbouwend kritisch naar onszelf kijken en ieder voor zich een golf in beweging krijgt, dan volgt er wellicht een grote storm aan verandering. Dat kan niet onopgemerkt blijven!  

We zullen dus samen #BeBoldForChange als golf van verandering binnen ons vak in gang moeten zetten, en dat begint bij onszelf. We moeten ook samen elkaar helpen om ons vak te helpen. Hoe dapper en moedig ben jij? Welke golf van persoonlijke verandering ga jij zelf in gang zetten.... vandaag en in de toekomst? 

Groet,
Marieke

- - - 

Marieke Voskuil is tijdens het Expect More Award-traject door de vakjury uitgekozen tot Assistant van het jaar 2016 en zij mag zich een jaar lang ambassadeur van het assistantvak noemen. Vanuit haar ambassadeurschap zal Marieke regelmatig haar kennis en expertise delen met vakgenoten in de vorm van blogs, vlogs en interviews. Heb jij een vraag voor Marieke? Neem dan contact op.