Bekijk alle edities van het Secretary Plus Magazine

201803

Maart - Assistants & Werkdruk

 

Een op de vier werknemers heeft regelmatig te maken met een hoge werkdruk. Burn-out, stress, overspannenheid of vermoeidheid: het aantal arbeidsgerelateerde psychische klachten is de laatste jaren flink toegenomen. En het aantal mensen dat thuiszit met een burn-out of bore-out – waarbij juist een te lage werkdruk klachten veroorzaakt – groeit. Waardoor worden deze klachten veroorzaakt? In deze editie van het Secretary Plus Magazine gaan we hier dieper op in. En we geven vijf praktische tips waarmee jij in drukke tijden het hoofd koel kunt houden.

 

Februari

Februari - Assistants & Kunstmatige Intelligentie en robotisering

 

De technische ontwikkelingen gaan razendsnel. Chatten met de computer in plaats van een medewerker; we weten al bijna niet meer beter. En het einde is nog lang niet in zicht. De technologieën die worden ontwikkeld bieden mooie kansen, maar betekenen ook een verschuiving van werkzaamheden. In deze editie van het Secretary Plus Magazine werpen we een blik op de toekomst van het vak van assistant. Hoe jij je hierop kunt voorbereiden, lees je in onze vijf tips.

 

201801

Januari - Assistants & Doorgroeien

 

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. En ongetwijfeld heb jij je goede voornemens, zowel in je privéleven als op het gebied van werk. Wil je doorgroeien in je werk? Een opleiding volgen of een carrièreswitch maken? Er liggen in ieder geval volop mogelijkheden, mede dankzij de economische groei die blijft doorzetten. In deze editie van het Secretary Plus Magazine vertellen we je meer over de trends op het gebied van ontwikkelen, doorgroeien en opleidingen. En je krijgt vijf tips voor de volgende stap in je carrière.

 

201712

December - Assistants & Personal Branding

 

Je hoeft geen zzp’er te zijn om een merk neer te zetten en jezelf te verkopen. Weet je wie je bent en waar je voor staat? En draag je dit ook uit? Dat biedt niet alleen voordeel bij het maken van carrière, maar helpt je ook om je doelen in je huidige baan te halen en om jezelf te onderscheiden op de werkvloer. In deze editie van het Secretary Plus Magazine duiken we in het fenomeen Personal Branding. En we geven vijf tips die jou helpen bij het stellen van doelen.

 

201711

November - Assistants & in Gesprek

 

Het eindejaarsgesprek is in veel bedrijven hét moment om met medewerkers de balans op te maken over het afgelopen jaar. Heb jij de uitnodiging al gehad? In deze editie van het Secretary Plus Magazine zetten we de trends op het gebied van eindejaarsgesprekken voor je op een rijtje. En wat blijkt? Steeds vaker stappen bedrijven af van deze traditionele jaarlijkse evaluatie. Zit jij in december wél om tafel met je leidinggevende, dan hebben we vijf tips voor je. Hiermee haal je het beste uit dit gesprek.

 

Oktober

Oktober - Assistant & Balans

In de laatste maanden van het jaar neemt de werkdruk vaak toe. Het wegwerken van achterstanden, deadlines van projecten die in zicht komen en waarvoor er nú van alles geregeld moet worden. Hoe zorg je dat je in zo’n periode in balans bent en blijft en niet gestrest raakt? In deze editie van het Secretary Plus Magazine zetten we de laatste ins en outs rondom werkstress voor je op een rij én we geven je vijf tips om hiermee om te gaan.

Magazine 2017-sept

September - Assistants & Communicatie

Hoe vaak rinkelt de telefoon op je werkplek? En hoe vaak stel je jouw vragen nog rechtstreeks aan je collega die vier kantoren verderop zit? De communicatie op de werkplek verloopt steeds vaker via e-mail. Heb je enig idee hoeveel uur per week je bezig bent met het versturen en beantwoorden van digitale berichten? In deze editie van het Secretary Plus Magazine krijg je antwoord op die vraag. Ook geven we vijf tips voor een vlekkeloze communicatie via e-mail.

Editie Assistant & Duurzaamheid

Augustus - Assistants & Duurzaamheid

Plastic, papier en glas scheiden, producten kopen met een FSC-keurmerk, wat vaker met de fiets naar de stad in plaats van met de auto. Stapje voor stapje worden we steeds duurzamer. Niet alleen thuis, maar ook op kantoor kiezen we er steeds vaker voor om het milieu minder te belasten. In deze editie van het Secretary Plus Magazine zetten we de trends op dit gebied voor je op een rij én krijg je vijf tips om zelf je steentje bij te dragen.

Beeld

Juli - Assistants & Vakantie

Je sluit je ogen, voelt de zon branden op je voorhoofd en de zandkorrels kriebelen tussen je tenen. In je hoofd ben je al lang op je vakantiebestemming … Dan schrik je wakker: in werkelijkheid moet je nog zo veel doen voordat het zover is! Werk overdragen aan collega’s, thuis de laatste dingen regelen, bereikbaarheid doorgeven aan je werkgever en een ellenlange to-do-lijst afwerken. Misschien toch maar de tablet meenemen op vakantie? In dit magazine lees je wat nieuwste trends zijn voor werken op vakantie én je krijgt vijf tips voor een vlekkeloze vakantieoverdracht.

Assistants & Flexwerken

Juni - Assistants & Flexwerken

Flexen, het nieuwe werken, flexibel werken of flexwerken; zoveel benamingen, zoveel mogelijke manieren voor werken op tijden en plekken die jij wilt. Het aantal werknemers dat niet meer dagelijks de gang naar kantoor maakt neemt toe. Steeds vaker werken we een of meerdere dagen vanuit huis of in een koffietentje in de buurt. Overweeg jij om een dagje minder op kantoor te werken? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij en geven vijf praktische tips voor een succesvolle flexdag.

Assistants & Internationale Samenwerking

Mei - Assistants & Internationaal Samenwerken

Samenwerken met organisaties in het buitenland is makkelijker dan ooit. E-mail, videoconferencing, betaalbare telefoontarieven, meerdere vluchten per dag; de wereld ligt aan onze voeten. Voor jou als assistant liggen er volop uitdagingen, want hoe ga je om met andere culturen en zorg je dat je zaken geregeld krijgt? Wat zijn de voordelen van samenwerken met organisaties in het buitenland en zijn er ook valkuilen? In dit Secretary Plus Magazine lees je hier alles over. En we geven je handige tips!

Assistants & social media

April - Assistants & Social Media

Het aantal mensen dat social media gebruikt neemt nog steeds toe. We twitteren, facebooken, instagrammen, snapchatten de hele dag door, zowel onderweg op onze mobiel als achter de laptop thuis of op het werk. Alle reden om als organisatie de socialmedia-accounts die je hebt aangemaakt effectief in te blijven zetten. Maar hoe doe je dat? In dit Secretary Plus Magazine vertellen we je er alles over en geven we je handige tips.

Editie maart

Maart - Assistants & Time Savers

Iedereen is wel eens druk of kent in ieder geval het gevoel van het hebben van een veels te lange to-do-lijst. In deze editie van het Secretary Plus Magazine delen wij slimme trucs om je werkdag optimaal in te vullen. Lees snel meer over deze time savers!

Assistants & Solliciteren

Februari - Assistants & Solliciteren

De tijd van alleen een motivatie en een simpel cv toesturen bij een sollicitatie is eigenlijk wel voorbij. Er zijn tegenwoordig heel veel mooie innovaties en tools waarmee je al direct je toegevoegde waarde, creativiteit of persoonlijkheid kunt laten zien. De ontwikkelingen gaan nu sneller dan ooit. Wat worden de sollicitatietrends in 2017? En welke ontwikkelingen liggen er dit jaar nog in het verschiet? Laat je inspireren!