• Growth hacking and recruitment

  26 jun 2018 door Stephanie Pereboom
  Growth Hacking and recruitment, hoe brengt Stephanie Pereboom Online Marketeer bij USG Business Services deze samen.
  Lees verder
 • Verschillende mensen, verschillende wensen

  15 mrt 2018 door Daphne Laurens
  Als Direct Team Assistant bij Secretary Plus werk je op projectbasis bij een opdrachtgever. In deze rol heb je dus regelmatig met nieuwe en verschillende mensen te maken. Hoe ga je om met deze verschillende collega’s en hoe kan je zo goed mogelijk werk blijven leveren?
  Lees verder
 • De "Perfect Match"

  24 jan 2018 door Babette Christoforou van der Schraaf
  Is het tijd voor de zoektocht naar juist die ene nieuwe fantastische baan, als aanvulling op een mooi CV, of wellicht omdat het tijd is om verder te ontwikkelen? Juist nu met alle nieuwe ontwikkelingen die elkaar razendsnel opvolgen blijven wij ons vernieuwen in ons vak, de arbeidsmarkt is goed dus kansen te over om die “Perfect Match” te vinden.
  Lees verder
 • Een jaar stoppen met werken, en dan? (deel 1)

  27 dec 2017 door Karen Frank
  Het einde van mijn sabbatical komt razendsnel dichterbij. 1 januari ga ik weer beginnen! Ik had mezelf een jaar vrijaf gegeven. Ik leefde teveel in planningen, haal- en brengschema's en alles was verworden tot een taakje dat afgevinkt moest worden. Ikzelf was toch een soort van sluitpost geworden.
  Lees verder
 • Work hard in silence, let success be your noise

  16 okt 2017 door Marieke Voskuil
  Op 10 november aanstaande geef ik het stokje over aan mijn opvolg(st)er voor de Assistant of the Year Award 2017. Het afgelopen jaar - waarin ik als ambassadeur ons vak mocht promoten en mijn visie op de toekomst van ons vak kon toelichten - is voorbij gevlogen!
  Lees verder
 • Tips om je project te managen

  02 okt 2017 door Mariska Vermeulen
  De rol van assistant verandert, dat weet iedereen. Veelal zie je een mix aan werkzaamheden ontstaan in deze functie, waaronder projecten. Dit kan zijn dat je ondersteunt bij projecten, of dat je zelf als projectmanager optreedt. Het laatste is in mijn werk het geval, en ik deel dan ook graag mijn tips met jou!
  Lees verder
 • Comfort zone or courage zone?

  07 sep 2017 door Marieke Voskuil
  Onzekerheid, spanning en angst gutste door m'n lichaam; dit waren gevoelens die ik lang niet meer echt gevoeld had. Ging ik daar aan toegeven? Ze gaven me ook het gevoel van een prachtige uitdaging, de kans te pakken om uit m'n comfortzone te stappen, er in vast te bijten en er voor te gaan.
  Lees verder
 • 3 tips voor het voorzitten van een vergadering

  22 aug 2017 door Mariska Vermeulen
  Als assistant ben je vaak in vergaderingen degene die de notulen of actielijst maakt. Ik merk zelf dat deze rol vaak gecombineerd wordt met het voorzitten van de vergadering. Daarom in deze blog een aantal tips over hoe jij de controle houdt in een meeting en met een goed gevoel én een actielijst de deur uitloopt!
  Lees verder
 • Professioneel presenteren

  20 jun 2017 door Mariska Vermeulen
  Als assistant ben ik de sparringspartner van mijn manager. Het is dan ook helemaal geen gekke vraag als mij wordt gevraagd om de presentatie te maken ter voorbereiding op de meeting van mijn manager. Hoe maak je van je presentatie een succes?
  Lees verder
 • Yes we mogen ons ontwikkelen

  06 jun 2017 door Silvia van Dijk
  Een leven lang leren komt vaak voort uit een extrinsieke motivatie terwijl een leven lang ontwikkelen veel dichterbij de intrinsieke motivatie zou moeten liggen.
  Lees verder
 • Gecontroleerde chaos

  02 mei 2017 door Mariska Vermeulen
  Als assistant krijg je gedurende de dag van alles te verwerken. Ik deel graag mijn tips: een gecontroleerde chaos, hoe ga je om met je to do’s?
  Lees verder
 • Duurzaam ondernemen niet alleen goed voor het milieu

  26 apr 2017 door Sandra Freijters
  Het milieu en duurzaam ondernemen zijn steeds groter wordende topics op de agenda’s van CEO’s. Onderzoek van adviesbureau Lavery/Pennel wijst uit dat bedrijven die zich richten op energie- en grondstof efficiëntie meer banen creëren, meer winst maken en minder CO2 uitstoten.
  Lees verder
 • "Be bold for change"

  13 mrt 2017 door Marieke Voskuil
  Dit jaar's slogan van de Internationale vrouwendag was #BeBoldForChange als een oproep naar alle vrouwen om echt aan te geven welke verandering wij als vrouwen willen! En dat zal bij ons moeten beginnen; niets zal veranderen als we zelf niet beginnen met de verandering.
  Lees verder
 • Gracieus als een zwaan

  25 jan 2017 door Marieke Voskuil
  Gracieus als een zwaan. Een prachtige analogie voor ons vak, tenminste voor mij heel herkenbaar. Naar buiten toe altijd de lach, professionele houding en de indruk geven dat ik alles onder controle heb, maar ondertussen peddel ik onderwater razendsnel om alles geregeld en georganiseerd te krijgen.
  Lees verder
 • We gaan de ‘war for talent’ met voorsprong winnen

  20 dec 2016 door Marion van Happen
  Dat je als assistant snel en foutloos kunt typen of handig bent met Outlook is niet meer zo spannend tegenwoordig. Het gaat er steeds vaker om wie je bent en hoe je jouw talenten kunt inzetten.
  Lees verder
 • 6 tips om jouw carrieredoelen te bereiken met personal branding.

  15 dec 2016 door Marion van Happen
  Een missie van Secretary Plus is het beste in onze assistants naar boven halen door middel van ontwikkeling. Dit doen wij met een blended learning programma, oftewel on- en offline gecombineerd.
  Lees verder
 • Openbaar bod door Recruit op alle aandelen USG People

  15 dec 2016 door Stephanie Pereboom
  Recruit Holdings en USG People maken vandaag gezamenlijk bekend voorwaardelijke overeenstemming over een fusieprotocol te hebben bereikt met betrekking tot een aanbevolen bod volledig in contanten door Recruit op alle uitstaande gewone aandelen in USG People tegen een biedprijs van € 17,50 per gewoon aandeel USG People, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.
  Lees verder
 • It’s all about flexibility!

  15 dec 2016 door Marion van Happen
  Hangmatten in de gang, voetbalspel op de afdeling of vergaderen op zitzakken. Zou je daar de ‘war for talent’ mee winnen?
  Lees verder
 • Talent is onze corebusiness

  15 dec 2016 door Marion van Happen
  Het is onze corebusiness om het juiste talent te vinden voor onze opdrachtgevers. Daar spannen we ons elke dag opnieuw graag voor in. Maar evengoed is het onze taak om intern ook het talent van onze medewerkers naar boven te halen. Hoe we dat doen? We willen alleen de beste mensen voor onze organisatie en dan gaat het niet alleen om persoonlijke competenties. Het gaat ook om passie. Weten wat je goed kunt. Weten wat je wilt. Weten wat je...
  Lees verder
 • Het grootste risico is het nemen van geen enkel risico

  09 mei 2016 door Marion van Happen
  De wereld verandert, onze branche verandert en vraag en behoeften veranderen, dat is een feit. Hierop niet anticiperen is geen optie. Maar ik merk ook dat organisaties het soms lastig vinden hoe zij met deze veranderingen kunnen omgaan.
  Lees verder